Super-PCer fra Silicon Graphics lansert

PCer fra Silicon Graphics har hittil vært like sannsynlig som mopeder fra Ferrari. Men verden forandrer seg, og SGI med den. De nye visuelle arbeidsstasjonene kalles 320 og 540, og kombinerer Intels prosessorer, Windows NT og SGIs egen maskinarkitektur i to kraftige systemer. Vi har kikket på maskinene, og er imponert!

Publisert

Silicon Graphics (SGI) leverer de virkelig tunge maskinene. Superdatamaskiner for beregning av værprognoser, seismiske data og avanserte konstruksjoner, de kraftigste arbeidsstasjonene for avansert grafikk til film og video og servere for store virksomheter. Alt dette er områder hvor Silicon Graphics har vært dominerende i alle år.

Nå satser de også på visuelle arbeidsstasjoner basert på en kombinasjon av standardkomponenter og SGI’s egenutviklede løsninger. Det som er mest bemerkelsesverdig, er at prisnivået er svært aggressivt. I konkurranse med Dell, HP og IBM, vil SGI tilby vesentlig kraftigere maskiner til en like vesentlig lavere pris.

På pressekonferansen i Oslo den 13 januar 1999 fikk vi se Visual Workstation 320 i aksjon. Dette er den minste av de to maskinene i serien, og vi ble svært imponert over prestasjonene.

Avansert manipulasjon av sanntids video, høyoppløselige animasjoner på militært simulator-nivå, integrasjon av video og 3D-grafikk er bare noe av det denne maskinen er god for. Samtidig kjører disse maskinene alle standardprogrammer for Windows-NT med optimaliserte drivere for grafikk og høykapasitets i/o.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer