Test av rutere høsten 2016

Super-rutere på testbenken

Bor du i et digert hus der mange skal ha trådløs tilgang til nettet samtidig? Da bør du vurdere å kjøpe en av disse digre ruterne.

SVÆRE BEIST: De er kanskje ikke blant de mest stuevennlige ruterne på markedet, men til gjengjeld sørger de for sterke signaler i enhver krok. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SVÆRE BEIST: De er kanskje ikke blant de mest stuevennlige ruterne på markedet, men til gjengjeld sørger de for sterke signaler i enhver krok. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Det har gått mer enn et år siden forrige test av trådløse «super-rutere» til hjemmenettet. Siden den gang har vi supplert testen med flere enkeltstående produkter, ett av dem har til og med fått terningkast 6 - TP-Link Archer AC3200.

Denne gangen har vi beveget oss opp enda et hakk, til trådløse AC5300/5400-rutere. Disse representerer noe av det ypperste på rutermarkedet akkurat nå, og er laget for å håndtere mange trådløse enheter samtidig - uten å gå på kompromiss verken på hastighet eller rekkevidde. Derfor egner de seg spesielt i store og godt isolerte hus med mange krevende brukere. Produktene vi har testet er fra Asus, TP-Link og Netgear.

Enkelte av ruterne har dessuten meget kompleks funksjonalitet, myntet på brukere som vil tilpasse nettverket til fingerspissene eller utnytte ekstrafunksjoner som VPN, QoS, virtuelle servere med mer.

Hva betyr AC5300/5400?

AC kommer av 802.11ac, som er den mest aktuelle trådløs-standarden for øyeblikket. Den har kommet i flere revisjoner siden 2013.

Tallene 5300 og 5400 angir at den totale trådløse båndbredden er på godt over 5000 megabit pr sekund (rundt 1.000 mbps på 2,4 GHz-båndet og 2.000+ mbps x 2 på 5 GHz-båndet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer