SuperComputer hovedkort fra Asus

Bygge din egen arbeidsstasjon? Asus kommer med kraftpakke

Publisert
Sist oppdatert

Grafiske prosessorer har gjennomgått en enorm utvikling, fra å være hjelpekretser for spillgrafikk til enormt kraftige prosessorer med et stort repertoar.

Mens utviklere tidligere måtte ta en omvei innom programmering for grafiske elementer for å utnytte prosessorkraften, finnes det i dag utviklingsverktøy som gjør det mulig å bruke standard programmeringverktøy. Vi har skrevet om disse tidligere, i våre artikler om Cuda og FireStream.

Grafikkprosessorene jobber parallelt internt, og flere skjermkort kan jobbe sammen og fordele belastningen mellom seg, dette er gammelt nytt for den harde kjerne av gamere.

Men for å få opp ytelsen for tungregning er det ikke nok med et par spillkort, da trengs det kraftigere skyts.

Det er her Asus kommer inn i bildet med sitt nye WS-hovedkort P6T7

SuperComputer Workstation Motherboard

Dette hovedkortet er skreddersydd for å sette opp kraftige arbeidsstasjoner basert på nVidias Tesla-platform. Tesla er for å si det enkelt "grafikkort uten skjermutgang", hvor poenget er å levere rå regnekraft.

For å få opp ytelsen er det plass til 3 Tesla-kort og et Quadro-kort, dette utgjør tilsammen 960 Cuda prosesseringskjerner, fordelt med 240 på hvert kort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer