Test av TP-Link Deco M5

Superenkel mesh-løsning gir deg full trådløsdekning i hele huset

Erstatter ruteren med tre små plasseringsvennlige bokser.

TRE MOT EN: Istedenfor å ha en stor og prangende trådløs ruter, kan du erstatte den med tre slike små, plassert rundt omkring i huset. Vår test viser at det kan være en god idé. Foto: Bjørn Eirik Loftås
TRE MOT EN: Istedenfor å ha en stor og prangende trådløs ruter, kan du erstatte den med tre slike små, plassert rundt omkring i huset. Vår test viser at det kan være en god idé. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Har du problemer med å få trådløsdekning i hele huset? Da er du ikke alene. Av alle spørsmål vi får fra leserne våre, er det noen som går igjen, spesielt spørsmål relatert til hvordan man skal få bedre trådløst nettverk.

Det finnes naturligvis mange løsninger på problemene. Så langt har det kanskje vært mest nærliggende å erstatte den gamle trådløsruteren din med en stor og kraftig en, men selv da er det ikke sikkert du får full dekning i hver krinkelkrok av bygningen.

Det siste året har det seilt opp et nytt, og ofte langt smartere alternativ i privatmarkedet: Mesh-nettverk.

Slik fungerer det

Istedenfor å ha én trådløs ruter som sender og mottar trådløse signaler til enhetene du har koblet til, kan du i et mesh-nettverk ha en rekke små trådløse «noder» plassert på strategiske steder i huset ditt - som sørger for at hver minste krok får dekning. Og i motsetning til mange rutere, er de verken store eller stygge. I mange tilfeller ser de ut som små brannvarslere. Les mer om løsningene her.

TP-Link Deco M5 er en slik løsning. Den består av tre runde bokser, hvorav én (samme hvilken) plugges i bredbåndsuttaket eller modemet ditt, og erstatter den gamle ruteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer