Superenkel overvåking

Bruk webkameraet til å sjekke hva som skjer når du er borte.

Superenkel overvåking
Publisert
Sist oppdatert

Overvåking kan være stort, komplisert og dyrt eller lite, enkelt og gratis. Hva som er den riktige løsningen er opp til hva slags behov man har, som kan være svært forskjellig enten du bor i Bagdad eller på Mysen.

Den enkleste løsningen er et webkamera som du kobler til PCen, og gratis programvare som tar seg av overvåkningen ved å analysere bildet fra kameraet.

Hvilket webkamera?

Har du et webkamera, de fleste nyere bærbare har et innebygd i skjermen, og mange PC-skjermer kommer også med dette, har du et godt utgangspunkt. Jo bedre kameraet er, jo bedre blir bildene, og det er opptikk, oppløsning og lysfølsomhet som avgjør dette.

Til overvåking er det helt klart at god bildekvalitet er avgjørende, spesielt hvis det er snakk om et større område som skal overvåkes. Da vil du helst kunne kjenne igjen hvem som er på bildet hvis det har skjedd noe som helst ikke skulle ha skjedd.

Vi har testet flere webkameraer, du finner testene her.

Gratis og enkelt

Men du trenger også programvare. Det finnes mange løsninger, noen tilbyr tjenester som fungerer over internett som tar seg av alt og både installerer kameraer og leverer egen programvare. Andre støtter både nettkameraer og webkameraer, og lar deg sette opp omfattende systemer, det er bare å betale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer