Slik fungerer Windows Hello

Superenkel pålogging med fingertuppen eller ansiktet

Like enkelt å logge seg på PC-en som på mobilen.

WINDOWS HELLO-FELT: Legg fingeren inntil feltet, og du er pålogget PC-en på sekundet. Snart skal du også kunne betale på samme måten. Foto: Bjørn Eirik Loftås
WINDOWS HELLO-FELT: Legg fingeren inntil feltet, og du er pålogget PC-en på sekundet. Snart skal du også kunne betale på samme måten. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kommer til å se mange av dem i tiden som kommer: PC-er med et lite felt du kan legge fingertuppen din på, som erstatter behov for å angi brukernavn og passord når du logger på PC-en. Har du en nyere mobiltelefon, er sjansen stor for at du allerede kjenner godt til konseptet.

Du vil også se PC-er der du kan logge på med ansiktet, slik du kan på enkelte mobiler og nettbrett allerede.

Nytt i Windows 10-oppdatering

Funksjonen som styrer begge disse nye innloggingsmulighetene i operativsystemet, heter Windows Hello, og er en del av den store oppdateringen som kom til Windows 10 i august i fjor.

Den oppdaterte utgaven av Acer Aspire 13 er en av flere nye PC-er som har fått mulighet til å logge på med fingeren. Her er feltet integrert i selve pekeplaten. Mange eldre maskiner med klassis fingeravtrykkleser vil også kunne fungere med Windows Hello, ifølge Microsoft.

Slik gjør du det

Har PC-en din et slikt felt, kan du trykke på søke-knappen på oppgavelinjen i Windows 10, skrive Påloggingsalternativer og trykke enter. I boksen som dukker opp, vil du finne en egen seksjon for Windows Hello som lar deg konfigurere funksjonen - vel å merke hvis PC-en din støtter slik pålogging.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer