SuperF4 - drep med ett trykk

Gi F4-knappen superkrefter.

SuperF4 - drep med ett trykk
Publisert
Sist oppdatert

Det hender fra tid til annen at et program låser seg, og det er ikke alltid det går å lukke vinduet med x-knappen øverst til høyre; ei heller trykke alt-F4, som er Windows-snarveien for å lukke et program.

Da blir løsningen å gå veien om oppgavebehandlingen. Den får du lettest frem ved å trykke på ctrl+shift+esc, så må du velge flippen som heter prosesser, finne frem til riktig prosess (som ikke alltid er like trivielt), merke den, trykke avslutt oppgave og svare ja på at du virkelig ønsker å avslutte programmet.

Det er selvsagt alt for tungvint – enig?

Guide: Hurtigtaster i Windows

Drep med ett klikk

Installerer du dagens godbit, SuperF4, legger du all denne funksjonaliteten til F4-knappen. Der alt-F4 egentlig bare spør programmet pent om å avslutte, kan du nå trykke ctrl+alt+F4 for å skyte først og spørre etterpå. Tastekombinasjonen dreper prosessen umiddelbart - vær bare oppmerksom på at du ikke får anledning til å lagre eventuelle ulagrede dokumenter eller lignende.

Programmet har også en annen modus der du trykker windowstast-F4 for deretter å klikke på programvinduet du vil fjerne - da trenger det ikke å være det aktive programmet. Du angrer deg ved å trykke på esc-knappen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer