Superrask eller enorm?

Skal du oppgradere eller bestille ny PC har du aldri hatt bedre diskløsninger å velge mellom!

Superrask eller enorm?
Publisert
Sist oppdatert

De første harddiskene som kom til PCer - da snakker vi om den opprinnelige IBM PC fra tidlig 80-tall - var på 10 Megabyte. De sto i maskinen som het PC XT og var et stort framskritt sammenlignet med disketter. Man fikk jo plass til omtrent 30 ganger så mye som på de slappe 5,25 toms floppydiskettene som var på 360 KB. Og mye raskere var de også.

Dagens virkelighet er i en helt annen størrelsesorden, med hastigheter og kapasiteter man knapt drømte om på 80-tallet, eller på 90-tallet for den saks skyld.

Superrask - og ikke lenger svindyr

Harddisker er en av flaskehalsene på PCen, men begrensningen i lese og skriveytelse er ikke like påtagelig og sjenerende i alle sammenhenger.

De situasjonene hvor de fleste ønsker seg raskest mulig respons fra systemet er når man begynner på et eller annet. Det kan være fra å slå på maskinen, til å starte opp et nytt program, til å veksle mellom programmer osv. Når du er ferdig med et eller annet og lagrer er du mer på utpust, og terskelen for utålmodighetsrefleksen er vesentlig høyere.

Hva er den beste disken til dette? Tidligere har det vært vanlig å installere en Western Digital Raptor til system og programmer, men nå er det SSD - Solid State Disk - som gjelder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer