Superraske minneplugger

Lei av trege USB-minneplugger? Hva med eSATA?

Publisert
Sist oppdatert

Fra å være noe eksotisk har minneplugger med USB blitt nesten like vanlig å ha i lomma som nøkler og tyggis. De har også blitt vesentlig raskere med årene, men fremdeles ikke i nærheten av hva små harddisker presterer. For ikke å snakke om store harddisker.

Men det skjer ting.

For det første har selve cellene i flashminnet blitt langt raskere og fått lengre levetid. I tillegg har man utviklet kontrollere som håndterer minneblokkene på en smartere måte. Høy grad av parallellitet øker hastighetene ytterligere og smart fordeling av bruk av cellene sørger for at ikke noen celler står i fare for å bli "brukt opp" fortere enn andre.

Resultatet av dette er at vi nå har fått SSD (Solid State Drives), som utkonkurrerer selv de raskeste roterende disker på lesing og skriving. I tillegg har SSD en minimal aksesstid som ingen roterende medier noen gang kan komme i nærheten av.

Ikke bare internt

Men det er ikke bare interne lagringsenheter som kan nyte godt av alt dette. Ekstern lagring er en naturlig kandidat og her er det mye å hente. Brenning av CD, DVD eller Blu-ray er tidkrevende og kapasiteten er som regel for liten. Blu-ray er dessuten så lite utbredt som lagringsenhet i PCer at det ikke er noe alternativ.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.