Superraskt nettverk - nå kommer produktene

De første produktene kom i fjor, nå begynner de å strømme på.

Nye rutere med 802.11ac på testbenken. Foto: Brynjulf Blix
Nye rutere med 802.11ac på testbenken. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i 2012 testet vi den nyeste standarden for trådløst nett, kjent som 802.11ac. Den er langt raskere og har bedre rekkevidde enn de eldre standardene, og vil i løpet av nær framtid være å finne i alle mulige enheter. Mobiler, nettbrett, bærbare PC-er, smartTV-er, stasjonære PC-er og lagringsenheter på hjemmenett - alle vil etter hvert ha AC.

Trenger vi raskere trådløst?

Hva man egentlig trenger er så sin sak, men poenget med trådløst nett er å formidle videre de tjenestene og det innholdet vi bruker på nett. Hvis ikke det trådløse nettet hjemme klarer å sende HD-videoene og laste opp bildene og sikkerhetskopiene, laste ned oppgraderingene av apper og operativsystem - da trenger du noe nytt og kraftigere.

Les også: Slik får du maksimalt ut av ditt trådløse nett

Behovet for båndbredde er ganske annerledes enn for få år siden, da de fleste av oss bare brukt nettet til surfing, epost og chat, samt litt hjemmearbeide og nettbank.

Med stadig mer bruk av strømmetjenester og lagring i nettskyen, og med innhold av stadig høyere kvalitet, blir datamengdene mange ganger større enn før. Derfor har hastighetene på nettilgang blitt langt raskere, noe mange har benyttet seg av. Dermed blir behovet for et raskere trådløst nett helt tydelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer