Supersmart søk i Firefox

Hvordan klarte vi oss uten dette tillegget?

Publisert
Sist oppdatert

Er det én ting som gjør Firefox til en briljant nettleser, så er de de tusenvis av utvidelsene som er tilgjengelige.

Hvem som helst kan lage slike utvidelser, som kan by på alt fra å hoppe over registreringen til å gi deg kjapp tilgang til tekst du skriver ofte.

En av nyhetene i versjon 3.0 av Firefox er den såkalte AwesomeBar; adressefeltet som nå er utvidet og automatisk kan søke i nettleserens historikk basert på sidetitler og ikke bare nettadresser.

CyberSearch tar imidlertid enda et steg i riktig retning.

Søk rett i adressefeltet

Utvidelsen CyberSearch lar deg nemlig foreta søk rett i adressefeltet. Utvidelsen bruker Google som søkemotor og lar deg definere nøkkelord for å søke. Her ser du hvordan det fungerer - i eksempelet lager vi en søkemotor som søker på dinside dersom du skriver "ds" først i adressefeltet.

  1. Last ned utvidelsen fra https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/7931 (krever at du har registrert deg hos Mozilla)
  2. Start nettleseren på nytt
  3. Gå til tools->cybersearch options
  4. Huk av for "enable keywords"
  5. Fyll inn "ds" som nøkkelord og "http://www.dinside.no" som nettsider, slik du ser i eksempelet under:

    Supersmart søk i Firefox
    Supersmart søk i Firefox


  6. Når du har trykket OK er din nye DinSide-søkemotor opprettet. Du kan nå gå rett til adressefeltet (hurtigstast: ctrl/eple+l) og skrive ds [ditt søk her] for å få resultatene fra Google rett i adressefeltet. Her ser du et eksempel:


Snasent, eller hva? Når du installerer tillegget ligger det noen søk der fra før, som imdb.com og Wikipedia, men du står som sagt helt fritt til å lage egne varianter.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer