Surfe med mobilen på WLAN?

Publisert
Sist oppdatert

Lar det seg gjøre å surfe med mobiltelefonen på eget WLAN hjemme i stua?

Har trådløst nett hjemme, multimodem speedtouch st 780. Kan telefonen logges inn på dette, slik at jeg kan surfe med mobiltelefonen på eget WLAN hjemme i stua?

Eller hvordan kan jeg surfe best, og billigst?

Har Sony Ericsson K850i

MVH
Rune

Datadoktoren svarer

Hei Rune,

De fleste telefoner kan ikke kommunisere med nettverk basert på 802.11-standarden, altså det vi tenker på som vanlige trådløse nett. Dersom du er ute etter å få til noe slikt må du skaffe deg en PDA/smartphone eller en mobiltelefon med WLAN.

Disse er enn så lenge ganske sjeldne, men går du til vår mobilvelger vil du se aktuelle modeller vi har testet som har dette. Bare kryss av for WLAN nede i høyre hjørne.

Som du ser er ikke Sony Ericsson K850i en av disse.

Ønsker du best og billigst mobilsurf må du derfor enten bytte telefon eller nøye deg med din mobiltelefons hastighet, noe som trolig ikke er tilfredsstillende dersom du ikke har 3G-dekning hjemme hos deg. Men husk å skaffe deg en avtale om fast pris på datatrafikk over mobilnettet dersom du skal surfe mye med denne løsningen - med mindre du da ønsker deg overraskende mobilregninger i posten.

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar
Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer