Surroundlyd fra bærbar PC

Publisert
Sist oppdatert

Hei, Jeg er ganske ny til surround, vet ikke så mye om hva man burde se etter eller hvilke fallgruver man burde passe seg og slikt. Gjorde et forsøk på å saumfare dinside.no, men bortsett fra noen tester av noen litt billigere anlegg enn jeg hadde tenkt meg stod det ikke så mye om hva jeg ville vite. Jeg har nemlig lyst på god lyd, virkelig god lyd som holder seg god selv om jeg spiller lav bakgrunnsmusikk. Tenkte på noe i 10.000 kroners klassen og vil at jeg skal kunne koble det inn i pc'en min som er bærbar, ikke alt for dyr og ikke har spesielt mange utganger *kremt*. Så på en Aureon 5.1 USB MKII for å forbedre lyden siden lydkortet mitt ikke er av de beste, men er litt usikker på om den har alle utgangene jeg trenger(?)

Så kort sammenfattet; jeg har ikke så veldig mye peiling på noen ting når det kommer til surround anlegg og tar gladelig imot all hjelp jeg kan få!

mvhLeidulv

Datadoktoren svarer

Hei

Du bør velge deg et anlegg med en forsterker/receiver som har optisk inngang. Så velger du en ekstern USB-lydboks med optisk utgang som støtter surround. Her er det ikke kritisk hva du velger, siden det er snakk om dataoverføring, ikke analog lyd. Da unngår du også kabelkaos siden du klarer det med en eneste kabel mellom PC og lydanlegg, men vær klar over at kabelen kan ikke være lengre enn 5 meter. Siden det er en fiberkabel tåler den ikke like mye som en vanlig kabel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer