Surroundlyd fra stuePCen

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Du som kan alt om SPDIF, Soundblaster osv...:-)

Jeg har nettopp installert en PC i stuen, men får ikke Surroundforsterkeren til å ”ta” signalet (hverken DTS eller Dolby Digital).

Bruker SPDIF ut fra kortet (stereo minijack til to phono hvor den ene er plugget i coax inn i forsterkeren). Stereo funker for øvrig helt fint.

Noen tips om hvordan jeg kan få Soundblasteren til å bare videresende de digitale signalene i alle kanaler uten noen dikkedarer?

Hilsen Torvald

Datadoktoren svarer

Hei

Siden du får det til å virke i stereo, så tyder dette på at maskinvaren og kabelen er i orden, både på PC-siden og forsterkersiden. Da er problemet ganske enkelt at du ikke har et avspillerprogram som støtter surroundlyd og genererer det riktige formatet som skal sendes ut av SPDIF-utgangen på lydkortet.

Mange versjoner av f.eks. WinDVD eller PowerDVD som følger med DVD-spillere er ”amputert” og støtter ikke annet enn stereo lyd. Da må du oppgradere til en komplett versjon eller få tak i et annet avspillerprogram.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer