SuSE Linux 9.0

De mest anerkjente Linux-distribusjonene blir lekrere og lekrere, og mer og mer nyttige og brukervennlige - som operativsystemer for skrivebordet. Vi har tatt en titt på populære SuSE Linux, som nylig ble sluppet i versjon 9.0.

Publisert
Sist oppdatert

En Linux-distribusjon er et operativsystem som bygger på Linux-kjernen, og som leveres sammen med haugevis av åpen kildekode-programvare - alt fra kontorsuiter til MP3-programmer og spill. De fleste distribusjonene kan lastes ned gratis fra nettet, og slike Linux-pakker kan i mange tilfeller vise seg å være fullgode alternativer til Windows med tilhørende programmer.

Dessuten følger det som regel med massevis av programmer og løsninger for den som ønsker å sette opp en Linux-maskin som server i nettverket.

Siden Linux-distribusjonene ofte kommer på flere CDer, er de ikke like enkle å laste ned for alle. Hører du til gruppen som bruker modem/ISDN-kort for å koble deg til nettet, har du muligheten til å kjøpe Linux-distribusjoner i butikken. Da får du med omfattende brukerveiledninger samt tilgang til support, i tillegg til selve installasjons-CDene.

Mange alternativer

Vi har tidligere omtalt og testet flere Linux-distribusjoner, deriblant Mandrake Linux og Knoppix. Denne gangen har turen kommet til tyske SuSE Linux.

SuSE Linux er blant de mest populære distribusjonene. Forrige uke ble versjon 9.0 lansert, og vi har alt testet den. Her finner du en detaljert oversikt over innholdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer