Test av Google Wifi

Suverent brukervennlig mesh-løsning fra Google

Endelig kom Google Wifi til Norge, og vi har allerede testet den trådløse hjemmenettverksløsningen.

TRE BOKSER: Startsettet fra Google Wifi består av tre noder som plasseres på strategiske steder i boligen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
TRE BOKSER: Startsettet fra Google Wifi består av tre noder som plasseres på strategiske steder i boligen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Det er sjelden vi får så mange forespørsler fra lesere om å teste et produkt, som vi har fått om Google Wifi. Problemet har vært at Google ikke har hatt produktet tilgjengelig på det norske markedet, men nå er det omsider på plass i butikkhyllene også her.

Hva er det?

Google Wifi er en såkalt mesh-løsning, som erstatter den trådløse ruteren din.

Løsningen fungerer slik: Istedenfor å ha én trådløs ruter, har du i stedet to, tre eller enda flere små bokser (noder), plassert rundt på strategiske steder i boligen. Nodene er små og runde, uten eksterne antenner, og dermed langt mer plasseringsvennlig enn tradisjonelle rutere, som ikke alltid er like pene å se på.

Avhengig av hvor i boligen du befinner deg, skal dingsene dine automatisk koble seg til den noden som har best signalstyrke.

85 kvadratmeter per node

Google Wifi selges som en enkelt node, eller i pakker med tre. En node skal gi god dekning overalt i en normal leilighet på inntil 85 kvadratmeter, hevder Google, mens tre stykker skal dekke større boliger på mer enn 170 kvadratmeter. Du kan fortsette å føye til flere noder helt til du blir fornøyd med dekningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer