SV: Re: SV: Outlook Express

SV: Re: SV: Outlook Express
Publisert

Dagens spørsmål:

Etter at jeg fikk ny PC med norsk Windows bruker Outlook Express SV: i stedet for Re: når jeg svarer på epost. Dette forvirrer mange, siden jeg kommuniserer mye internasjonalt. Er det noe jeg kan gjøre for å endre dette?

Datadoktoren svarer:

Det er ikke så enkelt å fornorske alt, det fører til mange rare misforståelser. Når det dessuten er både mennesker og programvare som skal forholde seg til tekstelementer blir det ekstra vanskelig.

Microsoft mente tydeligvis at "RE:" som avhengig av hvem du spør, enten er forkortelse for "Reply" (=svar) eller Regarding (=angående) uansett burde oversettes med "SV:". Denne forkortelsen er jo tett forbundet med Sosialistisk Venstreparti, og om de har hatte en finger med i spillet har vi ikke klart å finne ut. Men Microsoft har som kjent mange fantasifulle løsninger.

Det korrekte skal, i følge kommentarer fra flere av våre lesere, være "Re", som er latin, og betyr "ting" eller "sak", som i mer formell korrespondanse heter "ad" på norsk.

Uansett, i dagens versjon av Outlook kan du endre på dette ved å gjøre følgende:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer