Svært lang batterilevetid på ny Sony-bærbar

Sony skal bruke den nye Transmeta-prosessoren i en bærbar PC i Vaio-serien. Hovedfordelen er at den ikke er så strømkrevende, og batterilevetid på over 12 timer er nå mulig. Her er en oversikt over teknologien.

Bildet viser Sony Vaio C1, som den nye maskinen vil være basert på.
Bildet viser Sony Vaio C1, som den nye maskinen vil være basert på. Vis mer
Publisert

Så langt har ikke Sony Norge satset på bærbare PCer i det hele tatt, noe som for mange er en stor gåte. PCene i Vaio-serien går for å være noe av det lekreste på markedet, og hadde helt sikkert også fristet mange norske kjøpere.

Frem til nå har alle Sonys bærbare PCer vært utstyrt med Intel-prosessorer, men dette samarbeidet er nå altså i ferd med å slå sprekker. Til høsten vil du kunne velge mellom Intel, AMD og Transmeta Crusoe i Sonys bærbare PCer.

Den nye bærbare PCen med Crusoe-prosessor bygger videre på modellen Vaio C1, som også har et lite digitalkamera innebygget i skjermen. Du finner flere opplysninger om denne maskinen på denne siden (Sonys nettsted)

Batterilevetid på over en dag

Transmeta Crusoe-prosessoren kommer i to varianter: TM3200 har klokkehastighet opp til 400 MHz mens TM5400 har hastigheter fra 500 til 700 MHz.

Begge prosessorene bygger på den samme teknologien, som er helt annerledes enn dagens prosessorer. Selve prosessorkjernen er liten, målt i antall transistorer. Dette gir to svært interessante gevinster – lavt strømforbruk og høy klokkehastighet. Batterilevetid på over en hel dag for en bærbar datamaskin er mulig. Lavt strømforbruk gir også lav varmeutvikling. Dette åpner for høye klokkehastigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer