TEST: Asus ZenWiFi XT8 og Linksys Velop MX5

Svært raskt, men det koster

WiFi 6-mesh har kommet for fullt. Vi har testet to høyaktuelle løsninger.

WIFI 6-MESH: Linksys MX10600 og Asus ZenWiFi XT8 møtes til mesh-duell. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
WIFI 6-MESH: Linksys MX10600 og Asus ZenWiFi XT8 møtes til mesh-duell. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Introduksjonen av WiFi 6-standarden bringer med seg rutere og enheter med høyere kapasitet og teoretiske trådløse hastigheter som du for få år siden bare kunne se langt etter.

De første enhetene med WiFi 6 kom som smått i fjor, men det er først i år at at flere PC- og mobilprodusenter og ikke minst ruterselskaper har kastet seg over teknologien.

Asus mot Linksys

Tidligere har vi testet WiFi 6-mesh fra Netgear og TP-Link (krever abonnement), og i denne runden møtes de gamle traverne Asus og Linksys til ruterduell.

Asus ZenWiFi XT8 kommer i et sett med to noder til rundt 5200 kroner, men det er også mulig å kjøpe flere noder separat. Da er prisen per node snaut 3000 kroner, men du kan for øvrig koble til andre Asus AiMesh-noder til oppsettet.

Linksys er et par hakk dyrere og du må ut med nærmere 7200 kroner for MX-settet, mens prisen per node er rundt 3700 kroner. Settet er også kompatibelt med andre Velop-produkter fra Linksys.

Vi syns at selskapet har gjort et litt merkelig valg ved navngivingen ettersom enkeltnoden heter MX5 Velop AX MX5300, men topakningen heter MX10 AX MX10600.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer