Denon Home Sound Bar 550

Svarer Sonos med egen Atmos-høyttaler

Skal levere 3D-lyd uten høydehøyttalere.

DENON HOME SOUND BAR 550: Denon lanserer sin første lydplanke med Dolby Atmos og DTS:X. Foto: Denon
DENON HOME SOUND BAR 550: Denon lanserer sin første lydplanke med Dolby Atmos og DTS:X. Foto: Denon Vis mer
Publisert

Denon introduserer sin første, smarte lydplanke med både Dolby Atmos og DTS:X – de to mest fremtredende teknologiene på markedet for 3D-lyd.

Navnet er Denon Home Sound Bar 550 og er et nytt tilskudd i Home-serien som fra før består av Home 150, 250 og 350.

Dropper høydehøyttalere

Den nye lydplanken drives av totalt seks høyttalerenheter, samt to basselementer, som skal levere 3D-lyd uten behov for ekstra tak- eller bakhøyttalere.

Til forskjell fra andre Dolby Atmos-lydplanker, som for eksempel konkurrenten Sonos Arc, har Sound Bar 550 ikke dedikerte høydehøyttalere ment for å skyte lyden opp i taket der den reflekterer ned på personene som ser på TV.

I stedet har Denon valgt en virtuell løsning, som det skal bli interessant å høre hvordan fungerer i praksis.

Slik er høyttaleroppsettet til Sound Bar 550. Den har ikke dedikerte høydehøyttalere for 3D-lyd, så den simuleres. Foto: Denon
Slik er høyttaleroppsettet til Sound Bar 550. Den har ikke dedikerte høydehøyttalere for 3D-lyd, så den simuleres. Foto: Denon Vis mer

Denon forteller for øvrig at de gikk for denne løsningen etter å ha testet med høydehøyttalere, som i så fall hadde økt størrelsen på lydplanken, uten at lydkvaliteten ble noe bedre. Samtidig ønsket de et kompakt design (Sound Bar 550 er 65 centimeter bred, 12 centimeter dyp og 7,5 centimeter høy), og at modellen de kom frem til, gir den beste pakka.

Foruten 3D-lyd, er også støtte for lyd i HiRes-kvalitet, 192 KHz, på plass via en støttet strømmetjeneste eller eget musikkbibliotek.

Sound EQ og Auto EQ

Du kan tilpasse lyden til Sound Bar 550 på flere måter. Via Sound EQ kan du tilpasse bass og diskant, samt aktivere en dialogforbedrer.

Lydplanken kan også tilpasse lyden basert hvor den er plassert, for eksempel bord eller vegg, og automatisk med en Auto EQ når den er paret med bakhøyttalere og basskasse.

Du kan bruke et par med Denon Home 150, 250 og 350 som bakhøyttalere. Foto: Denon
Du kan bruke et par med Denon Home 150, 250 og 350 som bakhøyttalere. Foto: Denon Vis mer

Du kan også veksle mellom flere lydmodier: Pure, Dolby, DTS og stereo, samt en nattmodus som demper de høye lydene.

I esken medfølger det for øvrig en fjernkontroll, som blant annet har tre hurtigvalgknapper slik at du kan starte favorittmusikken din eller en spilleliste med ett trykk, men du kan også styre lydplanken med TV-fjernkontrollen eller Denon-appen.

Mange tilbkoblingsmuligheter

På baksiden har Denon fått plass til veggfeste, HDMI inn og ut, USB-kontakt, ethernet-kontakt, AUX og optisk fiberkontakt.

Som du ser, er det mange flere tilkoblingsmuligheter her enn på Sonos Arc, som kun har HDMI og ethernet. I tillegg har Sound Bar 550 også Bluetooth og AirPlay 2.

KONTAKTER: Fra venstre: strøm, optisk inn, Bluetooth-pareknapp, AUX, HDMI ut, HDMI inn, USB, ethernet og tilkoblingsknapp. Foto: Denon
KONTAKTER: Fra venstre: strøm, optisk inn, Bluetooth-pareknapp, AUX, HDMI ut, HDMI inn, USB, ethernet og tilkoblingsknapp. Foto: Denon Vis mer

Lydplanken fungerer enkeltstående, men kan også kobles sammen med de andre Denon Home-høyttalerne for surround og dermed bruke et par Denon Home 150, 250 eller 350 som trådløse bakhøyttalere og Denons DSW-1H som basskasse.

Denon Home Sound Bar 550 blir tilgjengelig 14. februar med en veiledende pris på 6898 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer