Commodore

Svimlende pris

Over 30 år gammel datamaskin solgt for over 450 000 kroner.

SJELDEN: En «Commodore 65» gikk under den digitale hammeren på Ebay nylig. Foto: Machine/de.wikipedia (CC-BY-SA)
SJELDEN: En «Commodore 65» gikk under den digitale hammeren på Ebay nylig. Foto: Machine/de.wikipedia (CC-BY-SA) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Teknologien fortsetter å gå framover i rasende fart, og den laptopen du kjøpte for få år siden, er ofte ikke verdt mer enn en pose Twist i dag.

Men som med alt annet, kan også gjenstander fra dataverden bli sjeldne samleobjekter, og maskinen som nylig ble solgt på Ebay, er definitivt blant disse.

Slo feil

Maskinen det er snakk om, gikk under kallenavnet «Commodore 65». Den var ment som en oppfølger til megasuksessen «Commodore 64» som solgte rundt 17 millioner eksemplarer gjennom 80 og starten av 90-tallet.

Prosjektet ble lagt ned i 1991, og maskinen ble aldri lansert, men noen prototyper fant veien til det åpne markedet, da produsenten Commodore International gikk under i 1994.

Ifølge Gizmodo finnes det mellom 50 og 2000 eksemplarer av «Commodore 65», og bare en håndfull av dem skal fortsatt fungere.

Dyrt

Maskinen som ble annonsert på Ebay skal være blant disse, og den skal også være i god stand. I tillegg skal den være blant eksemplarene som ble produsert tidlig.

Da auksjonen ble avsluttet søndag, var det lagt inn 70 bud på den, og den heldige auksjonsvinneren måtte ut med småpene 47 105 euro, eller rundt 460 000 norske kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer