Syntetisk HD-video fra Toshiba

HD-DVD døde, men Toshiba satser tungt på oppskalering av DVD, først på nye bærbare.

Publisert
Sist oppdatert

Toshiba har nettopp lansert en rekke nye bærbare PCer i Qosimo-serien, som kommer ikke i salg i tredje kvartal i år. Det betyr rett etter sommeren en gang, i tråd med lanseringen av Centrino 2 som er Intels neste teknologiplatform for bærbare PCer. Denne platformen og hva den innebærer for kjøpere av bærbare kan du lese om her og her.

Men Toshiba vil ha mer å by på enn bare det Intel serverer, og i denne serien er det en kraftig grafikkprosessor.

Quad Core HD Processor

Dette er ikke en grafikkprosessor av den typen som driver skjermen, det er det brikker fra nVIDIA GeForce-serien som tar seg av. Toshibas HD-prosessor jobber bare med video, og tar seg av fire oppgaver:

oppskalering av DVD-materiale til HD-oppløsning i 1080i, transkoding i forbindelse med videoredigeringanalyse og gjenkjenning av ansikter i filmer, som gjør at du kan søke og spole til filmscener med valgte personerGest-kontroll: du styrer videoavspilling med håndbevegelser som fanges opp av det innbygde web-kameraet

Oppskaleringen er i følge Toshiba langt med avansert enn tradisjonelle løsninger, det brukes en "cubic convolution" algoritme som gir langt bedre resultater enn bilineær ionterpolasjon som hittil har vært vanlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer