SyQuest på konkursens rand

SyQuest var først ute med flyttbare lagringsmedia. Alle som hadde behov for å flytte mye data brukte drev og plater fra SyQuest. Spesielt innen reklame og trykksaksproduksjon er SyQuest utbredt. Nå står firmaet på kanten av stupet.

SyQuest på konkursens rand
Publisert

SyQuest lanserte i slutten av 80-årene flyttbare plater med en lagringskapasitet på 44 MB. Dette var et stort framskritt og spesielt mediabransjen kastet seg over disse nye diskene. De ble rett og slett en standard. Senere ble kapasiteten økt til 88 MB, og i den siste tiden har firmaet levert flere modeller for forskjellige behov – EZFlyer på 230 MB, SparQ på 1 GB og SyJet på 1,5 GB.

Tøff konkurranse – sviktende vekst i markedet

Konkurransen i dette marked har vært svært tøff. Iomega ser nå ut til å ha vunnet kampen om de flyttbare lagringsmedia, med sine Zip og Jaz-disker. I tillegg har CD-R blitt svært populært og har tatt over store deler av dette markedet. Særlig fordi påliteligheten alltid har vært et problem for flyttbare lagringsmedier basert på harddisk-teknologi. Enda en spiker i kisten har vært at både Internett og lukkede nettverk har tatt over mye av datatransporten, slik at veksten i dette markedet ikke har vært så stor.

Storbrukere av midlertidige data har valgt løsninger basert på MagnetOptisk teknikk (MO). Særlig i filmlyd og bildeproduksjon har denne type lagringsmedia, med kapasitet på opptil 5,2 GB, blitt foretrukket. Lagringsmediene er ikke så følsomme, og kapasiteten er større. Prisen blir også lavere for storforbrukere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.