SyQuest på konkursens rand

SyQuest var først ute med flyttbare lagringsmedia. Alle som hadde behov for å flytte mye data brukte drev og plater fra SyQuest. Spesielt innen reklame og trykksaksproduksjon er SyQuest utbredt. Nå står firmaet på kanten av stupet.

SyQuest på konkursens rand
Publisert

SyQuest lanserte i slutten av 80-årene flyttbare plater med en lagringskapasitet på 44 MB. Dette var et stort framskritt og spesielt mediabransjen kastet seg over disse nye diskene. De ble rett og slett en standard. Senere ble kapasiteten økt til 88 MB, og i den siste tiden har firmaet levert flere modeller for forskjellige behov – EZFlyer på 230 MB, SparQ på 1 GB og SyJet på 1,5 GB.

Tøff konkurranse – sviktende vekst i markedet

Konkurransen i dette marked har vært svært tøff. Iomega ser nå ut til å ha vunnet kampen om de flyttbare lagringsmedia, med sine Zip og Jaz-disker. I tillegg har CD-R blitt svært populært og har tatt over store deler av dette markedet. Særlig fordi påliteligheten alltid har vært et problem for flyttbare lagringsmedier basert på harddisk-teknologi. Enda en spiker i kisten har vært at både Internett og lukkede nettverk har tatt over mye av datatransporten, slik at veksten i dette markedet ikke har vært så stor.

Storbrukere av midlertidige data har valgt løsninger basert på MagnetOptisk teknikk (MO). Særlig i filmlyd og bildeproduksjon har denne type lagringsmedia, med kapasitet på opptil 5,2 GB, blitt foretrukket. Lagringsmediene er ikke så følsomme, og kapasiteten er større. Prisen blir også lavere for storforbrukere.

Årene legges inn

Allerede i august varslet SyQuest at de ville si opp 950 av sine totalt 1100 ansatte. Nå varsler firmaet at alle operasjoner er stanset, og at de vurdere å søke beskyttelse under den amerikanske konkurslovens Chapter 11. Dette innebærer ofte for denne type virksomheter at selskapet slås konkurs i en ikke for fjern framtid.

Det kan derfor være lurt å vurdere andre løsninger når det gjelder flyttbare lagringsmedia.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer