System og kompatibilitet

Publisert

Noe av det første vi la merke til etter installasjonen, var at Real Mode DOS glimret med sitt fravær. Ingen DOS-instruksjoner lastes under oppstart, noe som nok er med på å korte oppstartstiden.

Du har heller ikke mulighet til å gå ut i DOS-modus når du velger Shut Down. Selv ikke når du trykker F8 med én gang operativsystemet begynner å lastes inn i minnet, kan du velge kommandolinjen. Alle DOS-instruksjoner er tilsynelatende renset bort. Den eneste måten å få tilgang til Real Mode DOS, er via oppstartsdisketten som du laget under installasjonen av operativsystemet. Dette kan umiddelbart virke noe tungvint, men Microsoft hevder at dette var nødvendig for å sikre stabiliteten.

Bakoverkompatibiliteten er ivaretatt

Du har likevel muligheten til å kjøre DOS-programmer i et beskyttet minneområde, inne i Windows ME. Du vil fortsatt kunne bruke de fleste DOS-programmer i denne modusen. Vi har selv forsøkt diverse programmer og spill, uten å støte på de store problemene. Selv et spill som er beregnet til MS DOS 3.3 fungerte tilfredsstillende i vår test.

For øvrig kan du kjøre dine gamle 16-bits Windows-programmer fra gamle dager like greit som i Windows 98. Disse programmene kjøres også i et separat minneområde for at de ikke skal forstyrre 32-bits programmer som du kjører samtidig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer