Google Chrome:

Syv kjekke ting du kan bruke «ny fane» til

Få de siste nyhetene, fine bilder eller ha notatene dine tilgjengelige hver gang du åpner en ny fane i Google Chrome.

FULL OVERSIKT: iChrome lar deg samle nyheter, gjøremål, notater og andre ting hver gang du åpner en ny fane i nettleseren. Foto: Pål Joakim Pollen
FULL OVERSIKT: iChrome lar deg samle nyheter, gjøremål, notater og andre ting hver gang du åpner en ny fane i nettleseren. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje ikke tenkt på det, men i løpet av en dag foran PC-en er «ny fane»-siden i nettleseren kanskje en av nettsidene du ser flest ganger.

I Google Chrome viser den som standard et søkefelt og de åtte nettstedene du besøker oftest. Andre nettlesere viser gjerne en søkemotor, ofte besøkte nettsteder, bokmerker eller lignende.

De fleste nettlesere lar deg imidlertid tilpasse hva som dukker opp når du åpner en ny fane.

Her er noen kjekke ting du kanskje heller vil ha der om du bruker Google Chrome:

Tab Pics

Glad i å se fine bilder av planeten vår? I så fall er Tab Pics en utmerket Chrome-utvidelse. Den henter bilder fra utvalgte Reddit-kanaler som Earthporn, Fireporn, Seaporn, Desertporn og lignende.

Syv kjekke ting du kan bruke «ny fane» til
Syv kjekke ting du kan bruke «ny fane» til

Selv om det kanskje høres noe lugubert ut, er det altså snakk om lekre bilder av naturen vår. Om du vil, kan du også legge til ei linje på toppen til nettsidene du besøker oftest.

Last ned: Tab Pics for Google Chrome

Be Limitless

Hvor mye tid bruker du på Facebook hver dag? På Dinside? På Reddit? Det får du svaret på om du bruker Be Limitless som startside.

Be Limitless måler hvor mye tid du bruker på ulike nettsteder.
Be Limitless måler hvor mye tid du bruker på ulike nettsteder. Vis mer

I tillegg har du muligheten til å sende e-post direkte uten å åpne Gmail først, samt en enkel notatfunksjon du kan bruke til huskelister, ideer og andre skriblerier.

Last ned: Be limitless

Figure it out

Mange har venner og familie i utlandet, eller kollegaer som jobber et helt annet sted enn seg selv.

VISER TIDEN: Utvidelsen Figure it out gir deg tiden på ulike steder av kloden hver gang du åpner en ny fane.
VISER TIDEN: Utvidelsen Figure it out gir deg tiden på ulike steder av kloden hver gang du åpner en ny fane. Vis mer

Men var det åtte eller ni timers forskjell til San Francisco, og hva er klokka i Sydney? Figure it out lar deg legge til et valgfritt antall tidssoner, slik at du raskt kan se hvor mye klokka er hos de du har tenkt til å kontakte.

Last ned: Figure it out

iChrome

Var du glad i iGoogle en gang i tiden? iChrome tar opp ballen og lar deg skreddersy en side med en haug av forskjellige ting.

TILPASS SELV: Med iChrome kan du legge inn en rekke bokser til ulike formål.
TILPASS SELV: Med iChrome kan du legge inn en rekke bokser til ulike formål. Vis mer

For eksempel kan du ha en boks med de siste sakene fra Dinside, en med hvor lang tid du bruker på å kjøre hjem fra jobb, valutakalkulator, gjøremålsliste, været de neste dagene, sitater og andre ting.

Enkelte ting er dog kun mulig i pro-utgaven ($20 i året); blant annet å slå sammen flere RSS-strømmer i én boks, timesvarsel på været, tilpassede sportsnyheter og mer til.

Last ned: iChrome

Taco

De mest avanserte av oss har ulike gjøremål samlet flere steder, enten det er i form av «todo-tjenester» som Wunderlist, Trello eller Things, samhandlingsverktøy som Jira eller Github, en egen «Følg opp»-mappe i Exchange eller tilsvarende etikett i Gmail, en tekstfil på PC-en eller hva det måtte være.

ALT PÅ ETT STED: Bruker du flere tjenester der du har ulike gjøremål? Taco kan samle dem alle på ett sted.
ALT PÅ ETT STED: Bruker du flere tjenester der du har ulike gjøremål? Taco kan samle dem alle på ett sted. Vis mer

Taco kan koble seg til alle de nevnte og flere til og gir deg da en liste over oppgaver du ikke har utført ennå hver gang du åpner en ny fane; uavhengig av hvor denne oppgaven er lagret.

Og via Taco-grensesnittet kan du markere en oppgave som løst når du er ferdig.

Last ned: Taco

Giphy Tabs

Giphy er nettstedet over alle når det kommer til animerte gif-filer, og med Giphy Tabs kan du få en slik servert hver eneste gang du åpner ei ny fane.

ORD BLIR FATTIGE: Med Giphy Tabs får du en tilfeldig animert gif-fil hver gang du åpner en ny fane.
ORD BLIR FATTIGE: Med Giphy Tabs får du en tilfeldig animert gif-fil hver gang du åpner en ny fane. Vis mer

Nesten så man åpner en fane i ny og ne bare på gøy der, altså.

Last ned: Giphy Tabs

Tabtext

Det enkle er ofte det beste – Tabtext gir deg rett og slett et sted å notere hva enn du måtte ønske, som automatisk lagres og synkroniseres på tvers av flere datamaskiner om du bruker Chrome på alle sammen.

Syv kjekke ting du kan bruke «ny fane» til

Du får også en enkel værmelding på siden, du kan velge ulike bakgrunnsfarger og tilpasse lenkene på toppen av siden etter eget ønske.

Last ned: Tabtext

Har du noen gode tips til tjenester som egner seg til nye faner i nettleseren? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.

LES OGSÅ:
Slik surfer du smartere på Chrome for Android
Hvilken nettleser bør du velge?
Kjekt Chrome-triks for deg som er lei av å trykke feil

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer