Ta backup av bildene!

TIPS: Tiden med filmrull og fremkalling hører allerede fortiden til for mange. Og flere og flere velger å oppbevare alle bildene på PCen. Er det trygt nok?

Ta backup av bildene!
Publisert
Sist oppdatert

Tiden da man tok bilder, leverte inn filmen, og fikk fotografier og negativer tilbake fra butikken, er i ferd med å bli historie. Den digitale bølgen har veltet over oss, og selv om en digitalfotograf i gjennomsnitt tar fem ganger så mange bilder som dem som fortsatt sverger til filmrullen, har ikke mengden papirbilder økt. Det skyldes at svært mange av bildene aldri forlater PCen.

- PCene er på vei til å bli den moderne skoesken for bildene, sier informasjonsjef Knut Førsund i Fotorådet.

At så mange bilder blir værende på PCen, har naturligvis sine gode grunner. Det er ikke minst et kostnadsspørsmål knyttet til fremkalling/utskrift, men minst like viktig er det at jobben med å lime inn bildene i album er tidkrevende. Det har etter hvert dukket opp mange gode programløsninger for å holde orden på samlingene, og så er det tross alt langt enklere å dele bilder med andre når de består av nuller og enere - via epost, mobiltelefoner og hjemmesider - for å nevne noen kanaler.

PCen er ikke trygg

Dessverre er digitalteknikken sårbar. Systemkrasj, defekte disker og virusangrep er lite hyggelig, og like fullt vil fleste digitalfotografer oppleve dette før eller siden. Negativer finnes som kjent ikke i digitalverdenen, det nærmeste du kommer er kopier av bildefilene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.