Ta backup av nettinnholdet ditt

Javisst går det an.

Ta backup av nettinnholdet ditt
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss er ikke flinke i det hele tatt med tanke på backup, men forhåpentligvis har noen blitt inspirert av den store backup-guiden slik at viktige filer sikkerhetskopieres. Dette er noe de fleste ikke vier en tanke før det er for sent.

Trenden er imidlertid at stadig mer innhold flyttes på nettet. Bilder laster man opp på Flickr eller Facebook (ofte rett fra mobilen, uten å være innom PCen hjemme i det hele tatt), Gmail eller Hotmail har all e-posten, bokmerkene er lagret hos Delicious, bloggen hos Wordpress, mikrobloggingen på Twitter og så videre.

For å hjelpe deg til å holde styr på alt dette innholdet, finnes det flere løsninger. En av dem er norske Secondbrain, som kobler sammen alle kontiene dine rundt om kring til ett felles arkiv.

En ting som derimot ikke er så enkelt, er å ta backup av innholdet du har på nettet, og nettopp dette skal vi se på i denne artikkelen.

Ingen universell løsning

Dessverre har vi ikke funnet Go'programmet (med stor G) som sørger for å hente ned alt du har av innhold på nettet fra et vell av tjenester, men det finnes en rekke individuelle løsninger for å lagre lokale kopier av innholdet du har rundt om kring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer