Ta kveldsbilder på perfekt tidspunkt

TIPS: Smart nettjeneste viser når du bør planlegge fotograferingen.

Ta kveldsbilder på perfekt tidspunkt
Publisert
Sist oppdatert

For å få optimale resultater når du skal ta kveldsbilder, bør du prøve å legge fotograferingen til den såkalte "blå" timen.

Den blå timen er tiden på dagen der dag og natt møter hverandre - rett før det blir ordentlig mørkt, altså.

Tidspunktet er spesielt fordi kvaliteten på det naturlige lyset er godt, som gjør at kveldsbildene du tar i løpet av denne timen blir vesentlig mer attraktive enn når himmelen har gått over fra mørk blå til sort.

Finner den blå timen der du er

Nettjenesten bluhour.com er enkel i bruk og har én funksjon; å fortelle deg når den blå timen forventes der du har tenkt til å fotografere. Når du går inn på siden finner din nærmeste by, og så får du beskjed om når den blå timen starter og slutter.

Slik kjøper du nytt objektiv

Skal du ut og reise kan du også angi reisemål. Husk at tidspunktene endrer seg hver dag (i takt med solnedgangen) - beklageligvis er det foreløpig ikke mulig å angi datoen du vil ta bilder på.

Fra vårt eget bildearkiv gir vi deg to bilder av Bellagio-fontenen i Las Vegas (vår storbyguide); det første tatt litt for seint (med sort himmel):

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer