Ta sikkerhetskopi over nettet

TEST: Norske Netlife tilbyr seg å ta vare på de viktige filene dine i en gammel ubåtbunker i Trondheim - for at du skal slippe å styre med diskene dine. Vi tar en nærmere titt.

Ta sikkerhetskopi over nettet
Publisert
Sist oppdatert

De fleste proffe brukerne av sikkerhetskopieringsløsninger legger enten kopiene sine i et brannsikkert skap, eller på et helt annet sted enn originalen. Hvorfor? For å sikre seg mot alle tenkelige uhell - inkludert brann og jordskjelv og det som verre er.

For oss vanlige dødelige blir det for dyrt med brannsikre skap, men det norske selskapet Netlife har noe i nærheten av en tilsvarende løsning - sikkerhetskopiering over Internett.

Det vil si at filene dine tar turen til den gamle ubåtbunkeren deres i Trondheim, som flere visstnok har forsøkt å rive uten særlig hell. Sikkert som i banken, skulle man tro.

Praktisk sett er vi litt skeptiske til at dette skal fungere noenlunde, og det er nok bare å glemme å forsøke det med et modem. Men hvordan fungerer med en normal ADSL-linje?

Abonnementsmodell

Netlife React består altså av to deler. Den ene er det åpenbare sikkerhetskopieringsprogrammet, mens den andre er lagringsløsningen i bunkeren deres. For å få dette til å henge i hop rent økonomisk, er du nødt til å abonnere på lagring hos dem - for et par hundrelapper i året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.