Ta ut batteriet på bærbar?

Publisert
Sist oppdatert

Hei!

Har nettopp anskaffet meg en bærbar pc..den vil bli mest brukt som stasjonær..og lurer på hva som er best for batteriet...at laderen står i hele tiden eller at jeg tar den ut når det er fulladet? Det er en Acer 7520. HilsenBjørn-Egil

Datadoktoren svarer

Heisann,

Batterier for moderne bærbare PCer (Li-ion) begynner å miste kapasitet umiddelbart etter at de er produsert, og det er spesielt to ting som påvirker dem: temperaturen og hvor mye de er ladet opp.

I følge Battery University er det beste å lagre batteriet ved ca null grader og 40% ladet opp, mens det verste er å ha det konstant fylt opp i varme omgivelser.

De fleste av oss vil likevel tenke på batterier som en forbruksvare, og at bærbare datamaskiner skal være uproblematiske i daglig bruk. Så folk som er mye på farten med maskinene sine vil nok ikke bry seg så altfor mye med dette. Å ha batteriet i maskinen beskytter for øvrig også mot strømsvikt.

Hvis du derimot så å si alltid har din bærbare koblet til strømnettet og stående på samme plass er det altså best for batteriet å lades ned til 40% og legges i kjøleskapet. Men husk at det bør ligge i romtemperatur en del timer før det lades opp igjen, så eventuelle utflukter må i så fall planlegges. Er du flink kan du ende opp med et meget godt batteri selv når den bærbare teknologisk kommer i yngre steinalder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer