Ta vare på digitale bilder

Du har kjøpt deg digitalkamera, og knipser bilder i øst og vest. Sannsynligvis tar du langt flere bilder enn før, men sørger du for å oppbevare bildene på en ordentlig måte?

Ta vare på digitale bilder
Publisert
Sist oppdatert

I følge tall fra Fotorådet er det solgt 238.000 kameraer i Norge så langt i år (pr 30. september). 172.000 av disse var digitale, altså nesten 3 av 4 kameraer! På rekordtid har nordmenn endret sine fotovaner, for ikke bare knipses det langt mer enn før - bare en liten del av de digitale bildene havner på fotopapir, i følge Knut Førsund i Fotorådet.

Harddisken er intet trygt sted

De fleste digitalfotografer kobler kameraet til PCen, og overfører bildene til harddisken. Og der blir de liggende. Hvis bildene ikke skrives ut eller leveres i fotobutikken, er du dermed avhengig av at harddisken i PCen ikke slutter å fungere, eller blir angrepet av virus som sletter innholdet.

Det ville i så fall bety en katastrofe for bildesamlingen din.

Papirkopier

Det finnes flere løsninger på problemet, og de behøver ikke være veldig avanserte. Mange vil for eksempel fortsatt foretrekke å kopiere bildene til papir, slik man er vant med fra filmkameraene. "Gammeldagse" fotoalbum krasjer som kjent sjelden. Visste du forresten at de fleste fotobutikker nå tilbyr å fremkalle digitale bilder til en rimelig penge? Prisene varierer, men 3-4 kroner pr bilde er ganske vanlig pris. Bildefilene leverer du enten på en CD/minnekort i butikken, eller du kan sende dem via Internett. Vi har testet mange nettfotobutikker, du finner oversikten her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer