Takler hovedkortet raskere prosessor?

Publisert

Dagens spørsmål:

Heisann,Hvis jeg bytter prosessoren min fra en 100 MHz Pentium til en 233 MHz Pentium MMX-prosessor, tror du hovedkortet takler det?

Kan du også fortelle meg hvor mange rpm det er på Seagate ST51270A?

Hilsen Waqar

Datadoktoren svarer:

Sjansen for at et hovedkort som opprinnelig ble levert med en 100 MHz prosessor, klarer en 233 MHz MMX-prosessor, er ikke veldig stor. Det kommer helt an på hovedkortet ditt. Det er tre faktorer som er viktige når det gjelder å støtte forskjellige Pentium-prosessorer. Den ene er spenningsregulatoren og dennes strømstyrke og spenning. Den andre er hovedkortets BIOS og støtten for initiering av de aktuelle prosessorene. Den tredje og siste faktoren er hvilke multiplikatorer hovedkortet støtter.

En Pentium 100 MHz har en intern og ekstern spenning på 3,3 volt. Den har en ekstern frekvens på 66,6 MHz og en multiplikator på 1,5. En Pentium MMX 233 MHz har også en ekstern frekvens på 66 MHz, men multiplikatoren er 3,5. Alle MMX-prosessorer fra Intel har en intern spenning (til kjernen) på 2,8 volt og en ekstern spenning (til I/O) på 3,3 volt. Det betyr at hovedkortet må ha støtte for to forskjellige spenninger til prosessoren samtidig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer