LG C1

Tar OLED til et nytt nivå

LG skal levere mye bedre lysstyrke, virtuell 3D-lyd og et helt nytt brukergrensesnitt.

OLED: Dette er årets OLED-nyheter fra LG. Foto: LG
OLED: Dette er årets OLED-nyheter fra LG. Foto: LG Vis mer
Publisert

Året starter som vanlig med et brak for teknologiinteresserte. Sony og Samsung har begge kunngjort sine TV-planer, de ser lovende ut, og nå følger LG opp med en drøss med OLED-oppdateringer.

«OLED Evo» er noen av stikkordene med årets TV-lansering fra markedslederen innenfor OLED, og teknologien skal sørge for mye høyere lysstyrke enn tidligere OLED-paneler.

G1-serien

Ifølge LG er Evo-panelene i G1-serien, som tar over for fjorårets GX, en stor forbedring hva lysstyrke gjelde – 20 prosent høyere enn forrige generasjon – noe som også skal gjøre HDR bedre.

Den nye G1-serien drives av fjerde generasjon av LGs alpha-prosessor og kommer i størrelser på 55, 65 og 77 tommer.

Lysstyrken er også hovedforskjellen, hva bildekvalitet angår, mellom G1- og C1-serien, som du kan lese om under. G1-serien har også et «Gallery»-design som gjør at den ligger tett inntil veggen når den er festet med et veggfeste.

OLED: LG pusser opp både G- og C-serien av sine OLED-modeller. Foto: LG
OLED: LG pusser opp både G- og C-serien av sine OLED-modeller. Foto: LG Vis mer

C1-serien

CX-serien til LG er blitt en favoritt blant dem som ønsker en ny og spektakulær TV til PlayStation 5 og Xbox Series X, og TV-en har støtte for spennende teknologi som eARC, HDMI 2.1, VRR, FreeSync, G-Sync og ALLM.

Nå følger C1-serien opp og bygger på den samme teknologien i CX, men har også en «Game Optimizer»-modus som slår sammen den spillrelaterte TV-teknologien, som for eksempel nevnte VRR, som kan aktiveres med ett klikk.

I tillegg kan du velge spillsjanger, som førsteperson skytespill, rollespill og strategispill i sanntid, og så tilpasses bildet deretter.

Nytt i år er også introduksjonen av en 83-tommer.

Både C1- og G1-serien har støtte for det nye galleristativet, Gallery Stand, til LG som du kan se i bildet øverst i saken.

Google Stadia og GeForce Now

Videre kan LG avsløre at spillstrømmetjenestene Stadia og GeForce Now blir tilgjengelig på selskapets TV-er i løpet av året

Det betyr at du kan strømme spill direkte på TV-en uten å koble til en ekstra boks.

Stadia blir tilgjengelig på 2021-modellene med OLED-, QNED- og NanoCell-panel i løpet av våren, mens GeForce Now blir tilgjengelig på et seinere tidspunkt.

Interessant nok nevnes ikke Microsoft xCloud – Xbox og LG har inngått et spillpartnerskap i forbindelse med Xbox Series X-lanseringen – men det kan skyldes betastempelet på Microsofts strømmetjeneste.

Nytt brukergrensesnitt

Sist, men ikke minst annonserer LG et oppdatert grensesnitt for sine 2021-modeller. WebOS 6.0 er en stor oppdatering fra årets utgave, og innebærer blant annet at «blad-grensesnittet» du er kjent med i dag, er helt borte.

Slik blir brukergrensesnittet på LGs 2021-TV-er. Foto: LG
Slik blir brukergrensesnittet på LGs 2021-TV-er. Foto: LG Vis mer

Menyen erstattes av en ny hjemskjerm i fullskjerm som likner mer på en smarthushub med informasjon om vær, samt søk, innholdsforslag, appliste og nettopp et dashboard for smarthuset.

Legg også merke til «sponsored» øverst i skjermbildet, som indikerer at annonser er på vei.

Med et brukergrensesnitt kommer også en ny utgave av fjernkontrollen Magic Remote, som har seks hurtigtaster for Netflix, Prime Video, Disney+, LG Channels og stemmeassistentene Google Assistent og Amazon Alexa.

Nye Magic Remote har også en fiffig funksjon som gjør at du kan tæppe mobilen din på fjernkontrollen for å spille av innhold som bilder og video på TV-en, takket være kontrollens NFC-brikke.

Her er nye Magic Remote. Foto: LG
Her er nye Magic Remote. Foto: LG Vis mer

Det er uvisst om det nye WebOS 6.0-grensesnittet blir tilgjengelig på fjorårets LG-TV-er.

Få med deg alle nyhetene fra CES 2021.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer