Tar opp nesten alt

Dette programmet spiller inn video fra flere kilder.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis du har vært på nett en stund og er ivrig på IM (instant messening eller direktemeldinger på godt norsk), da er du sikkert ikke ukjent med webkamera.

Men hvis det i det hele tatt følger med programvare til webkameraet så har denne en tendens til å være nokså begrenset når det gjelder funksjonalitet. Ofte er kvalitet og/eller format på lyd og bilde låst, slik at du eventuelt må konvertere filmklipp i ettertid for å få det i formatet du ønsker.

Det er her Debut Video Recorder kommer til redningen. Bak det nokså trauste navnet ligger et program med utrolig mye funksjonalitet til å være gratis.

Hva formater angår har du flere muligheter - lagring kan gjøres rett til .avi, .wmv, .asf, .mpg, .3gp, .mp4, .mov eller .flv (flash video). Programmet vil automatisk laste ned de kodekene du trenger.

I tillegg har du full valgfrihet hva gjelder kvalitet på de forskjellige formatene. Du kan dessuten ta opp lyd fra ønsket kilde, også med valg i kvalitet.

Tar opp nesten alt


I innstillingene kan du også sette maksimumstid for video. Opptakene kan også settes til å automatisk skaleres opp eller ned til ønsket størrelse og framerate.

Det du tar opp kan også settes til å automatisk bli sendt som epost, speilet til en annen disk (eller annen datamaskin på nettverket), eller sendes over FTP.

Alt i alt har Debut det meste av hva du skulle trenge av muligheter for opptak fra webkameraet. Har du en annen videokilde over USB er det forresten også store sjanser for at Debut kan ta opp fra denne.

Ta opp fra skjermen

Det er likevel kanskje en annen egenskap som gjør Debut såpass interessant - du trenger ikke kamera i det hele tatt for å ha glede av dette programmet. Den har nemlig også den egenskapen at du kan ta opp video av det som skjer på skjermen din.

Det er slett ikke noe senasjonelt i dette, men de fleste slike applikasjoner koster penger eller har kraftige begrensninger. Et eksempel på dette er Jing Project, som vi jo har skrevet om tidligere.

Tar opp nesten alt


Med Debut kan du velge å fange inn hele skjermen, eller konsentrere deg om en spesiell del som du selv merker ut. Ellers har du også med skjermvideo den samme valgfriheten som med vanlig video hva gjelder format og så videre.

I et toskjermsmiljø har vi kun klart å ta opp video fra primærskjermen, men bortsett fra dette har vi ikke opplevd problemer. Men merk at dersom du er ute etter å ta opp filmsekvenser fra spilling vil du kanskje også oppleve at skjermen blir svart.

Debut Video Recorder er altså gratis å laste ned og bruke, men finnes dessverre kun for Windows. Du laster det ned her.

Merk for øvrig at snarveier for en rekke andre programmer fra utvikleren legger seg under Programmer i start-menyen. Liker du å holde orden kan det være greit å slette disse i etterkant.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer