Targa Series II

Targa er en PC-serie som settes sammen av standardkomponenter hos den norsk/tyske distributøren Actebis. Maskinen vi mottok var en middels PC med høyt spesifiserte multimediafunksjoner. Den har et komplett system for avspilling av DVD filmer og vil egne seg godt for multimedia-interesserte hjemmebrukere.

Publisert

Targa Series II skiller seg først og fremst ut ved at den er utstyrt med en DVD-ROM-leser. DVD-ROM-leseren fungerer også som CD-ROM-leser og er koblet til et kort som tar seg av visning av DVD-filmer. Kortet tar seg også av AC-3 lyd på filmene, en funksjon som man oftest bare ser på avanserte hjemmekino-anlegg.

Maskinen blir levert med Windows 95 ferdig installert. Programvare for å vise DVD-filmer følger også med. Actebis har også en avtale med den norske anti-virus-leverandøren – Norman Data Defense Systems AS. En enbrukerversjon av Norman Antivirus er installert på maskinen. Et antivirusprogram er ferskvare og du er nødt til å tegne en vedlikeholdsavtale for å få oppgraderinger. Det koster ekstra, men er en nødvendighet for alle PC-brukere. Uansett sparer du innkjøpskostnadene og betaler bare for vedlikehold.

Konstruksjon

Targa Series II benytter et standard ATX minitårn-kabinett. Det er utstyrt med et Creative Encore Dxr2 DVD oppgraderingskit. Det består av en DVD-ROM-leser, et MPEG2 video-kort og et Creative Soundblaster Awe64 lydkort med MIDI-wavetable. Vi oppdaget at DVD-ROM-leseren var installert som slave alene på den sekundære IDE-bussen. Det fungerte tilsynelatende, men det er fare for at det kan bli ustabilt over tid. Vi gjorde den om til master før vi startet ytelsesmålingene. Den har også en Seagate Medalist 3,2 GB harddisk og et Creative Graphics Blaster Extreme skjermkort med meget god 3D-funksjonalitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.