Targus Portable Speaker Book

MINITEST: Den kan minne om en tilårskommen bærbar CD-spiller, men det er før den åpnes.

Publisert
Sist oppdatert

Å sprade rundt i gatene med hvite ørepropper i ørene er ikke lenger et fenomen forbeholdt den yngre garde. Stadig flere, i alle aldre, har MP3-spilleren som en naturlig del av påkledningen. Tross alt har de eldste i rock'n roll-generasjonen for lengst passert 70.

Og hvis man synes musikken blir for bråkete har man fortsatt både lydbøker, språkkurs, podkaster og radio å lytte til mens man sprader.

Noen ganger kan det imidlertid være greit å dele lytteopplevelsene med andre, og bytte ut proppene med høyttalere. Det er her Portable Speaker Book fra Targus kommer inn i bildet. Denne "boken" er på størrelse med en god, gammel bærbar CD-spiller, men når den åpnes dukker to flate høyttalere opp. Praktisk!

Targus Portable Speaker Book


Enkelt

Speaker Book drives av fire små batterier (AAA). Hvis den kobles til en PC via USB-porten, får den imidlertid all strømmen den trenger derfra. Mellom de to høyttalerne sitter en standard 3,5mm minijack, og her kan man altså plugge inn MP3-spilleren, PCen eller andre eksterne lydkilder. Du kan altså ikke overføre musikk digitalt via USB.

Minijacken fungerer også som av/på-bryter. Stikker du inn pluggen, aktiveres høyttalerne automatisk. Over minijacken sitter et hjul som lar deg justere lydnivået.

Targus Portable Speaker Book


Topp til telt

For å sikre best mulig lyd har Targus bygd høyttalerne med utgangspunkt i en teknologi kalt NXT. Denne skal i følge produsenten sørge for at alle delene av lydbildet blir gjengitt på best mulig måte. Vi har testet høyttalerne, og til sitt bruk kan lyden være OK - men vi savnet litt mer bass. Diskant og mellomtone er imidlertid upåklagelig. Forvent heller ikke å kunne fylle stua med godlyd, til det er lyden for lav og mangler fylde. Teltet eller campingvogna er nok mer passende lokasjoner.

Du kan lese mer om NXT-lydteknologien her.

Portable Speaker Book veier 310 gram og måler 13,5 cm x 3,6 cm x 15,8 cm (sammenklappet).

Veiledende butikkpris er i følge Targus 349 kroner inkludert moms. Produktet er på vei til butikkene i skrivende stund.

Les også:
Tre rimelige PC-høyttalersett
Det finnes smarte høyttalere

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer