Targus Wireless Presenter

Det er mange måter å spolere presentasjonen din på. Her er en av dem.

Publisert
Sist oppdatert
Det finnes mange gode hjelpemidler for deg som skal holde presentasjoner. Denne er definitivt ikke en av dem ...


Når timeplanen tillater det, reiser undertegnede land og strand rundt og holder foredrag om vår digitale hverdag. Alle som holder foredrag, inkludert meg selv, vet at presentasjons-fellene er mange.

Mange av dem har en eller annen forbindelse til Powerpoint.

Skrekken er å se at stadig flere tilhørere dupper med hodet, mens du strever deg gjennom den ene tekst-tunge sliden etter den andre. De få som ser ut til å følge med, venter bare på å få fyllt ut hele bullshit-bingo-arket.

Når du endelig har fått luket bort de verste lytene i presentasjonene dine, og innsett at store bilder, humor og minst mulig tekst er like effektivt på forsamlingen som råsterk kaffe, bør du sørge for at de tekniske hjelpemidlene dine fungerer optimalt. For eksempel den kombinerte laser-pekeren og Powerpoint-blafreren.

Full frihet?

Fordelen med en slik sak er naturligvis at du kan bevege deg rundt i rommet, peke på detaljer i bildene dine med et skarpt rødt lys, og trykke på knappen akkurat i det du ønsker å skifte side i presentasjonen. Det er her Targus Wireless Presenter kommer inn i bildet.

Targus Wireless Presenter


I utgangspunktet er det jo dette en kjempeidé. En liten dings (16.1 x 3.1 x 1.9 cm og 68 gram) som minner om en kraftig kulepenn, med hetter i begge ender. Den ene er en mottaker som dyttes i en ledig USB-port på PCen, den andre er et deksel som skjuler knapper for å starte og stoppe Powerpoint-presentasjonen, skifte slides og aktivere laserpekeren.

Strøm får den fra to stk AAA-batterier, som tar sekunder å smette på plass.

Enkelt, men så...

Targus Wireless Presenter


Installasjonen gikk helt av seg selv - det var ikke behov for tilleggsdrivere i det hele tatt (gjelder XP og Vista). Deretter var det bare å åpne presentasjonen, og etter noen få trykk satt knappestyringen som støpt i fingrene.

Deretter gikk turen til Harstad og foredraget "Et dingsehjem" for et datahungrig publikum ved Høgskolen i byen. Problemet oppstod allerede ved første klikk.

Ingenting skjedde.

I spesifikasjonene står det at Targus Wireless Presenter egentlig heter The Targus Wireless IR laptop Presenter. Det er altså snakk om infrarød kommunikasjon, noe som innebærer at enheten må pekes direkte mot mottakeren. I utgangspunktet er det uff-uff, men mottakeren har en buet front som skulle tilsi at den kan nås fra temmelig skrå vinkel. Targus skryter dessuten i sin markedsføring av at rekkevidden er inntil 15 meter.

Men det er som kjent sjelden at teori og praksis er helt sammenfallende. I praksis viste det seg nemlig at selv ved klar bane til mottakeren, ble det til tider mye ekstra klikking for å få Powerpoint til å reagere, og på slide nr 6 var jeg mer opptatt av å få dingsen til å virke enn å formidle budskapet mitt. Det gir ingen god følelse.

Bruksanvisningen forteller bare halve sannheten.
Bruksanvisningen forteller bare halve sannheten. Vis mer


Nei takk

Det finnes mange gode hjelpemidler for deg som skal holde presentasjoner. Denne er definitivt ikke en av dem, med mindre du tenker nøye igjennom plassering av PC og mottaker, samt dine egne bevegelser, før selve presentasjonen. For undertegnede blir det definitivt en radio-basert pekeløsning under neste foredrag.

The Targus Wireless IR laptop Presenter fås kjøpt der det selges datarekvisita, og koster rundt 150 kroner. Men noen anbefaling fra oss får den ikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer