TaskSwitchXP Pro 2.0

Ikke helt fornøyd med ALT+TAB-visningen i Windows XP? Det finnes langt bedre løsninger.

Publisert
Sist oppdatert

Windows XP har mange tilhengere, men med som så mye annet er det visse ting som kan gjøres langt bedre. Det er kjekt å ha innebygd funksjonalitet som Notisblokk, Paint og Kalulator, men dersom det er noe du bruker ofte er det greit å gå for litt mer avanserte alternativer.

Flerkjerneprosessorer kombinert med mye minne har i løpet av de siste årene gjort multitasking til en lek, og antallet åpne vinduer på Skrivebordet har økt kraftig. En innebygd Windows-funksjon som fler og fler finner nytten av er derfor ALT+TAB - snarveien som raskt lar deg bytte mellom vinduer og programmer.

Problemet med ALT+TAB i XP viser seg spesielt når du har flere instanser oppe av samme program - for eksempel en nettleser. Det er umulig å med et kort blikk se hvilken instans du er ute etter, du må fysisk skrolle gjennom listen. Dette eksempelet illustrerer problemet med oversikten:

TaskSwitchXP Pro 2.0


Windows Vista har på sin side dynamisk forhåndsvisning på sin ALT+TAB, og er du ikke fornøyd med det har vi tidligere omtalt Switcher. Problemet med sistnevnte løsning er at det kun fungerer med Vista.

Task Switcher PowerToy

En løsning for brukere av Windows XP er å bruke en PowerToy ved navn Task Switcher (også kjent som Alt-Tab Replacement). For deg som ikke vet er Microsoft PowerToys en samling fritt nedlastbare - men også uoffisielle - tillegg til Windows.

TaskSwitchXP Pro 2.0


I forhold til den "originale" ALT+TAB legger Task Switcher til forhåndsvisning av det aktuelle vinduet, men du må fremdeles skrolle gjennom lista ved å holde nede ALT og trykke TAB gjentatte ganger. Du kan riktignok velge direkte ved å klikke på et av ikonene med muspekeren, men da du ikke får noen informasjon utenom dette blir det lett å klikke på feil ikon.

Men det finnes nok et - og i våre øyne langt bedre - alternativ.

TaskSwitchXP Pro 2.0

Dette kjekke programmet gir deg også forhåndsvisning, og denne skifter når du fører muspekeren over listen til høyre for visningsvinduet. Du kan selvfølgelig også skrolle gjennom listen ved hjelp av ALT+TAB dersom du ønsker det.

TaskSwitchXP Pro 2.0


Men det stopper på ingen måte der. TaskSwitchXP lar deg stort sett være sjefen hva gjelder innstillinger innen snarveier og utseende. I tillegg kan du filtrere mellom samtlige vinduer og instanser av samme program - for eksempel bare vise Firefox-vinduer. Du kan også høyreklikke på et valg i listen og enkelt avslutte den kjørende prosessen.

TaskSwitchXP Pro 2.0 anbefales alle ALT+TABere med Windows XP. Det er forøvrig gratis, har norsk oversettelse (med en haug ord delings feil) for den som foretrekker slikt og kan lastes ned herfra.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer