TaskSwitchXP Pro 2.0

Ikke helt fornøyd med ALT+TAB-visningen i Windows XP? Det finnes langt bedre løsninger.

Publisert
Sist oppdatert

Windows XP har mange tilhengere, men med som så mye annet er det visse ting som kan gjøres langt bedre. Det er kjekt å ha innebygd funksjonalitet som Notisblokk, Paint og Kalulator, men dersom det er noe du bruker ofte er det greit å gå for litt mer avanserte alternativer.

Flerkjerneprosessorer kombinert med mye minne har i løpet av de siste årene gjort multitasking til en lek, og antallet åpne vinduer på Skrivebordet har økt kraftig. En innebygd Windows-funksjon som fler og fler finner nytten av er derfor ALT+TAB - snarveien som raskt lar deg bytte mellom vinduer og programmer.

Problemet med ALT+TAB i XP viser seg spesielt når du har flere instanser oppe av samme program - for eksempel en nettleser. Det er umulig å med et kort blikk se hvilken instans du er ute etter, du må fysisk skrolle gjennom listen. Dette eksempelet illustrerer problemet med oversikten:

Windows Vista har på sin side dynamisk forhåndsvisning på sin ALT+TAB, og er du ikke fornøyd med det har vi tidligere omtalt Switcher. Problemet med sistnevnte løsning er at det kun fungerer med Vista.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer