Tastaturet du ikke har sett maken til

Trådløst tastatur og mus får aldri samme betydning etter dette.

Tastaturet du ikke har sett maken til
Publisert
Sist oppdatert

Berlin, DinSide Data: Vi har lenge vært på utkikk etter et fornuftig trådløst tastatur med integrert museplate, som lar oss styre stue-PC-en fra sofakroken. Derfor stoppet vi opp på Cideko sin stand under årets IFA-messe i Berling, for der fikk vi øye på deres lille All-in-one Wireless Keyboard.

Men overraskelsen ble stor da representanten fra Cideko løftet tastaturet fra bordet. For i samme øyeblikk beveget musepekeren seg oppover på skjermen foran det. Det viste seg altså at tastaturet er utstyrt med sensorer, ikke ulikt dem man finner i Nintendo Wii-kontrollene. Ved å bevege tastaturet rundt i luften, flytter musepekeren seg tilsvarende på skjermen.

Ideell for spilling..?

Representanten demonstrerte deretter hvordan bevegelser kunne brukes til å styre et Doom-lignende spill på skjermen. På toppen av tastaturet er det to knapper for venstre- og høyreklikking. Det er også diverse hurtigknapper for multimedieavspilling, surfing etc. Sistnevnte virker bare i Windows, men tastaturet skal for øvrig gå an å bruke både for Linux- og Mac-brukere.

Vi rakk dessverre ikke å prøve det selv, men det var ganske stilig, syntes vi!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer