TDK 16X DVD

TDK er svært kjent for plater og andre lagringsmedia, men DVD-brennerne er ikke like utbredt. Vi har testet toppmodellen som skal klare 16X i begge formater.

TDK 16X DVD
Publisert
Sist oppdatert

Det dukker opp nye 16X DVD-brennere hvar uke, kan det virke som. Det som derimot ikke har dukket opp er plater som lar seg brenne med 16X hastighet. Derfor må vi ta til takke med plater som er spesifisert til 8X eller 12X, for både DVD+R og -R-formatene.

Når en ny brenner i tillegg støtter 4X brenning av DVD+R DL (Dual Layer) og det bare finnes 2.4X plater, blir det vanskelig å være helt skråsikker på hvor skoen eventuelt trykker.

Den endelige dommen over 16X DVD-brennere vil derfor måtte komme litt senere i sesongen, men i mellomtiden er det interessant å teste hvordan brenneren takler det som er tilgjengelig av plater.

Installasjon

Brenneren var uten nykker ved installasjonen, og dukket opp som Master i Ultra DMA modus.

Vi testet retail-versjonen, hvor brenneren leveres med monteringsmateriell, kabel og programvaren Nero Express 6.

Vårt testeksemplar var utstyrt med svart front, i blank plast. Den så svært stilig ut i vår svarte Shuttle Reflexion...

Ytelse

Vi fikk anledning til å teste med 8X TDK plater av begge formater, i tillegg til Verbatim 8X og 12X. Det viste seg at +R plater fra Verbatim bare ble akseptert som 8X, mens TDKs egne 8X ble godkjent for brenning i 12X.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.