TDK skal doble harddisk-kapasitetene

Ny teknologi gjør det mulig.

å lagre data på magnet-optiske plater er kanskje ikke optimalt for PC-er lenger, men for servere og til backup-formål er det fortsatt det beste alternativet. Og utviklingen ser ikke ut til å bremse selv om enkelte produsenter har lagt inn årene. Foto: Illustrasjonsbilde
å lagre data på magnet-optiske plater er kanskje ikke optimalt for PC-er lenger, men for servere og til backup-formål er det fortsatt det beste alternativet. Og utviklingen ser ikke ut til å bremse selv om enkelte produsenter har lagt inn årene. Foto: Illustrasjonsbilde Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men mitt personlige behov for lokal lagring har ikke økt de siste årene, det har heller krympet. Det skyldes blant annet at jeg har kvittet meg med musikksamlingen og flyttet bildearkivet til skyen.

Store framskritt

Men dataene må jo lagres jo et sted likevel, og derfor skjer det fortsatt stadige innovasjoner på lagringsfronten, både når det gjelder flash-løsninger (SSD) og magnet-optiske løsninger (harddisker). Og det handler både om å øke hastigheten, stabiliteten, redusere strømforbruket - i tillegg til å øke kapasiteten, naturligvis.

Det japanske teknologiselskapet TDK er ett av selskapene som gjør sitt for å drive harddisk-utviklingen videre, og de har nettopp annonsert en ny termisk-assistert metode for lagring av dataene på magnet-optiske plater. Enkelt forklart har forskerne funnet en metode å pakke hele 1,5 terabits med data per kvadrattomme ved å varme opp mediet før dataene lagres til det. Det er dobbelt så tett som i dagens PMR-harddisker (Perpenducilar Magnetic Recording), en teknologi som har vært i bruk siden 2007.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer