Teac CD-R55S

Med denne brenneren har Teac kommet godt ut. Selv om den ikke støtter CD-RW er den så rask og hendig at du nesten kan klare deg uten en egen CD-ROM-leser. Lesehastigheten er hele 12X over hele platen, og den ripper like raskt som de beste CD-ROM-leserne. Alt dette kombinert med 4X skriving gjør Teac til en vinner.

Publisert

Teac har gjort det meste riktig med denne brenneren. Den er både rask og brukervennlig. SCSI-grensesnittet gir den god ytelse og stabilitet. Siden prisene på CD-RW-media er ti ganger CD-R, er det i praksis CD-R du vil benytte. Om du blir nødt til å kaste noen plater til 15 kroner er det jo ikke så farlig.

I motsetning til Plextor, som er den andre brenneren i testen med 12X-lesehastighet, klarer Teac denne hastigheten fra start til slutt. I tillegg ripper den musikk-CDer i full fart. Med støtte for "Disc-at-once", slipper du også ekstra mellomrom mellom melodiene på de musikk-CDene som spiller kontinuerlig.

I praksis er denne brenneren like rask som mange 24X-lesere, siden de også starter på 12X. Det de fleste CD-brennere kommer til kort på, er først og fremst aksesstiden, som for Teac er 170 ms. Blant brennerne er det likevel bra.

I motsetning til en del andre av de 4X-brennerne vi har testet, har Teac ikke 2 MB buffer. Likevel oppsto det ikke noen "buffer underrun" problemer under vår testing. Teacs 1 MB er nok tilstrekkelig for de fleste formål, så lenge den er tilkoblet en litt potent PC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer