Tegneprogram direkte i Photoshop

En stor ulempe med de fleste fotoprogrammer er at du ikke kan endre linjer, sirkler og bokser på en god måte etter at de er satt på plass. Extensis PhotoGraphics løser dette, og kan være en god løsning for deg som har enkle illustrasjonsbehov som du vil kombinere med bilder.

Med Extensis PhotoGraphics kan du kombinere foto og vektorgrafikk direkte i Photoshop. Legg merke til at alle objektene kan få individuell gjennomsiktighet. Verktøyene hører helt og holdent til PhotoGraphics.
Med Extensis PhotoGraphics kan du kombinere foto og vektorgrafikk direkte i Photoshop. Legg merke til at alle objektene kan få individuell gjennomsiktighet. Verktøyene hører helt og holdent til PhotoGraphics. Vis mer
Publisert

En vanlig løsning for illustratører er å benytte CorelDraw eller Illustrator til tegninger, og Photoshop til bildebehandling. Dette gir mye import og eksport som ikke alltid er like vellykket, og både CorelDraw og Illustrator er store og tunge programmer.

Har du har enkle tegnebehov som opplæringsmateriell, websider, illustrasjoner til tekniske tegninger og enkle salgsbrosjyrer, da kan Extensis gi deg det du trenger direkte i Photoshop til en mye lavere pris, og med en mye lavere terskel for å komme i gang.

Vektorer direkte i Photoshop

Photoshop er helt og holdent basert på punktgrafikk (bitmap), mens PhotoGraphics er basert på vektorgrafikk. Det innebærer at tekst, linjer, sirkler o.l. defineres som frittstående objekter som kan redigeres etter at de er tegnet. Dette er en stor fordel når du skal tegne illustrasjoner.

Måten dette gjøres på, er at PhotoGraphics opptrer som en plugg-inn pakke som starter inne i Photoshop. Programmet har egne verktøyer, men resultatet legges på bildet på et eget lag. Deretter kan du på et hvilket som helst tidspunkt gå tilbake og endre tegningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer