Tegnet som forsvant fra Word

Microsoft Word har fjernet tomme-tegnet. Her er forklaringen - og fiksen.

Doble vinkler er korrekt anførselstegn på norsk, ifølge Wikipedia.
Doble vinkler er korrekt anførselstegn på norsk, ifølge Wikipedia. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at tegnet som sitter over 2-tallet på tastaturet ditt egentlig er et tomme-tegn? Hvis du for eksempel skal angi størrelsen på en TV-skjerm, kan du bruke tegnet. Din nye TV er for eksempel 50".

Mange bruker også tegnet når de skal sitere noen, eller når de skal etterligne lyder eller utrop. Problemet er bare at anførselstegnet, sitattegnet eller hermetegnet (kjært tegn har mange navn) egentlig er et helt annet tegn.

På norsk er det ifølge Wikipedia vanlig å bruke doble vinkler, « og ». Man kan også bruke doble apostrofer, som “her”, men legg merke til at disse ikke må forveksles med det rette tomme-tegnet ".

Word endrer automatisk

At mange bruker feil anførselstegn har korrekturavdelingen hos Microsoft bestemt seg for å gjøre noe med. Etter de siste oppdateringene til den norske versjonen av Office 2010 endres automatisk tomme-tegnet til doble vinkler, takket være fortløpende autokorrektur.

Hvis du av forskjellige grunner ikke ønsker dette (du mister blant annet muligheten til å skrive tomme-tegnet), kan du deaktivere denne autokorrekturen. Vi har fått følgende framgangsmåte fra Nicholai Hamre hos Microsoft:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer