Tekken 5

SPILLTEST: For mange av oss som har et nostalgisk forhold til Tekken, går del fem i serien på mange måter tilbake til røttene. Men hva med de som aldri har spilt Tekken før? Vi prøvekjører det flotte slåssespillet.

Publisert
Sist oppdatert

Vi vet ikke hvor mange timer vi i gamle dager tilbrakte med Tekken og Tekken 2 på PlayStation. Det var spill som fungerte glimrende i sosiale sammenhenger, og det føltes virkelig som om vi hadde en arkademaskin i stua. Tekken 3 var på mange måter kulminasjonen av disse - men PlayStation 2-spillene Tekken Tag og Tekken 4 gav oss aldri den samme følelsen.

Nå, med Tekken 5, har Namco gjort en fortreffelig jobb. De har gitt oss tilbake entusiasmen ved å banke hverandre gul og blå, og de skal ha masse respekt bare for det. Men i tillegg har de satt sammen en fantastisk pakke med masse tillegg og morsomheter, og resultatet er rett og slett det mest komplette slåssespillet akkurat nå.

Vi er tilbake

Fra øyeblikket den ekstremt imponerende introduksjonen kommer i gang, skjønner vi at dette er gode, gamle Tekken. Heihachi Mishima er visstnok død, men vi får i stedet hilse på tre helt nye karakterer: Raven (helt tydelig inspirert av Wesley Snipes-figuren Blade), Asuka (en japansk skolejente), og den strenge og tause Feng.

De nye karakterene er solide, og gir erfarne spillerne en sjanse til å mestre nye bevegelser og kombinasjoner. Men dette er Tekken, og for oss personlig er halve moroa å igjen kunne hilse på Law, Jack 5, King, Paul, Nina, og de mange andre kjente ansiktene fra den etter hvert så lange serien. Det føles nesten som et gjensyn med gamle kompiser, som nok en gang har fått en ansiktsløftning og lært seg noen nye triks i samme slengen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer