Tekniske detaljer

Det er mange likhetstrekk blant de tre modellene fra Zepto, Toshiba og Tundra. Men det skiller likevel noen tusenlapper på pris.

Publisert
Sist oppdatert

Toshiba er en av de virkelige veteranene på bærbar-markedet, og deres maskiner har høstet mange gode omtaler opp gjennom årene. Zepto og Tundra er "norske" modeller fra Zepto Computer og PS Data.

Her er en oversikt over maskinvaren i de tre PCene:

Tekniske detaljer


Kommentarer

Vekt- og størrelsesmessig er de tre modellene ganske like. Vi merker oss at Zepto Znote 2100 er eneste PC som er utstyrt med 1400x1050 punkters skjerm, som vi mener er perfekt for 15" skjermer.

Når det gjelder andre forskjeller, er det verdt å merke seg minnestørrelsen. Her har Tundra blitt utstyrt med dobbelt så mye som de to andre (-32 MB til grafikkortet). Vi mener 256 MB er greit for de fleste, men kjører du flere tunge prosesser samtidig og har mange programvinduer åpne, kan det mange ganger være en fordel med mer minne. Du kan sette i mer minne i alle modellene, og det behøver ikke å være en dyr affære.

Grafikkløsningene på ZNote 2100 og Satellite 2450 er ganske like, mens løsningen på Tundra 1846L er en del svakere. Det viser også våre ytelsesmålinger (se neste side).

Diskettstasjon er det kanskje noen som vil savne dersom de velger Zepto Znote 2100, men også Zepto tilbyr dette som ekstrautstyr (ekstern USB-stasjon).

CD-brenner og DVD-leser har de alle tre, men Tundra 1846L har en tregere brenner enn de to andre. En 8x-brenner klarer en full CD (700 MB) på rundt 9 minutter, mens en typisk 24x-brenner bruker 4 minutter. Det er med andre ord ikke snakk om en tredobling av hastigheten, slik man i utgangspunktet skulle tro.

Tundra er trådløs

Alle tre maskinene er forberedt for trådløst nettverk, men det er bare Tundra-PCen som leveres med WLAN-kort. Dette koster noen hundrelapper ekstra på de andre to.

Har du eksternt utstyr som skanner, skriver og digitalkamera, trenger du USB-porter. Alle maskinene er utstyrt med USB2.0-porter, men bare Zepto er utstyrt med 4 stk, som vi mener alle nye bærbare bør være utrustet med. En billig USB-hub kan derimot være løsningen på de to andre modellene.

Toshiba er dyrest

Som du er Toshiba Satellite 2450 noen tusenlapper dyrere enn Tundra 1846L, og et sted i mellom ligger Zepto Znote 2100. Det til tross for at Satellite 2450 har mindre harddisk enn de andre, og litt svakere grafikkløsning enn på Znote 2100, er den altså ganske mye dyrere. Den har riktig nok den raskeste prosessoren, men her spiller merkenavnet Toshiba helt klart en avgjørende rolle. Våre praktiske tester derimot også andre forskjeller.

Disse kan du lese mer om på neste side - ytelsestestene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer