Dagens kinaprodukt: De verste tekno-kjøpene

Tekno-dingsene vi ikke burde ha kjøpt

Hodetelefoner som går i oppløsning og mobilholdere som ikke holder annet enn støv. Her er seks av de mest mislykkede kjøpene våre fra Kina.

KNAKK: Denne hodetelefonen knakk tvert av før vi hadde fått satt den på hodet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
KNAKK: Denne hodetelefonen knakk tvert av før vi hadde fått satt den på hodet. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Sist oppdatert 17.11.2018

Hvis du er trofast Dinside-leser, har du sikkert fått med deg vår serie Dagens kinaprodukt, der vi presenterer nye, billige produkter vi har kjøpt fra i hovedsak kinesiske leverandører på Ebay, DealExtreme, Gearbest, Wish og andre markedsplasser på nettet.

Av og til treffer vi blink. Sjekk bare denne pluggen til en hundrings, som gjør at du kan bruke FM-radioen i bilen videre, og denne mediespilleren som gir den gamle TV-en din smart-funksjonalitet for 250 kroner. Små investeringer som gjør hverdagen litt enklere.

Mye billig, mye dårlig

Men listen over produkter som ikke helt svarte til forventningene, er dessverre minst like lang, og vi har gang på gang fått erfare at den gamle læresetningen om at du får det du betaler for, som regel stemmer ganske godt.

I denne artikkelen har vi samlet noen av de dårligste kjøpene vi har gjort - til skrekk og advarsel.

#1: Mobilholder som dekker speedometeret

Tekno-dingsene vi ikke burde ha kjøpt

Ved første øyekast kan dette se smart ut: En mobilholder montert i rattet. Dessverre dekker mobilen instrumentene i dashbordet, noe som er meget uheldig. Og kjører du på en svingete småvei, vil mobilen være like mye på sidene og opp ned – noe som ikke er særlig heldig når du navigerer. Dermed forvandles noe som i utgangspunktet kanskje høres ut som en smart idé, til noe komplett idiotisk.

Les mer om mobilholderen her

#2: iPhone-kabler og overganger som ikke fungerer

BARE SORGEN: Mye av det uoriginale utstyret til iPhone har en tendens til å slutte å virke ganske raskt, om det i det hele tatt virker. Foto: Bjørn Eirik Loftås
BARE SORGEN: Mye av det uoriginale utstyret til iPhone har en tendens til å slutte å virke ganske raskt, om det i det hele tatt virker. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Originalt Apple-utstyr til iPhone er dyrt. Kopier er billige. Klart vi blir fristet til å kjøpe, men det er ofte minst et par årsaker til at ting er billig.

Et eksempel er denne overgangen som splitter Lightning-kontakten til en separat lydutgang/inngang og en ny Lightning-kontakt. Den er naturligvis ikke Apple-sertifisert, og fungerte derfor ikke.

Skal du absolutt handle iPhone-kabler på Ebay eller andre kanaler, sørg for at du får med «Apple certified» i søket ditt.

Les hele omtalen vår her.

#3: Ekstremt dårlig Bose-kopi

STYR UNNA: Kopien foran, originalen bak. Foto: Bjørn Eirik Loftås
STYR UNNA: Kopien foran, originalen bak. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Det er klart det er fristende å kjøpe en Bluetooth-høyttaler-kopi som ser nesten identisk ut som originalen - til 1/15 av prisen. Men er det særlig lurt? Neppe. Det fikk vi erfare da vi kjøpte denne Bose-kopien. Den låter rett og slett helt forferdelig.

Du kan lese hele testen vår her.

#4: Hodetelefoner som ble ødelagt før vi fikk prøvd dem

SKREKK OG GRU: Plasten som skulle holde klokkene på plass, knakk før vi fikk prøvd dem. Noe av det svakeste vi har sett noen gang, faktisk. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SKREKK OG GRU: Plasten som skulle holde klokkene på plass, knakk før vi fikk prøvd dem. Noe av det svakeste vi har sett noen gang, faktisk. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Du tar hodetelefonene ut av pakken og konstaterer at du må dra litt i klokkene for at de skal passe på hodet ditt. Det blir det siste du gjør, for begge festene knekker så snart du drar i dem. Jo da, det er helt sant.

Hodetelefonene skulle være støydempende og greier. Heldigvis kostet de ikke mer enn en toast på Narvesen.

Du finner dem her, men bare titte, ikke kjøpe.

#5: Limputer til mobilen som ikke limer

SLIP AND SLIDE: Få ting er mer irriterende enn produkter som fremstilles slik, men som i virkeligheten slipper dingsene dine på gulvet etter noen få sekunder. Foto: Leverandøren
SLIP AND SLIDE: Få ting er mer irriterende enn produkter som fremstilles slik, men som i virkeligheten slipper dingsene dine på gulvet etter noen få sekunder. Foto: Leverandøren Vis mer

Det høres unektelig smart ut: En pute med et slags klister på begge sider. Klask den på dashbordet før du klasker mobilen fast i puten. Og der henger den.

Ikke.

Puten ville nemlig ikke feste seg godt nok til vinylen i dashbordet. Årsak? Den var ikke glatt nok. Nok et håpløst produkt som du kan lese mer om hos forhandleren. Bare ikke trykk på Kjøp-knappen.

#6: Gitarstativ som gikk i oppløsning

NEI, NEI, NEI: Et gitarstativ med løse bærearmer er like feil som en heavy metal-gitarist med ukulele. Foto: Bjørn Eirik Loftås
NEI, NEI, NEI: Et gitarstativ med løse bærearmer er like feil som en heavy metal-gitarist med ukulele. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Vi har en gitar i huset. Den ligger som regel på en seng eller et annet sted den egentlig ikke burde ligge, eller så står den et sted den til stadighet velter. Et gitarstativ burde gjøre susen, men velg noe annet enn det stativet vi valgte.

Universalstativet skulle ha uttrekkbare bærearmer, slik at man lett kan justere dem til å passe sin egen gitar. Smart i teorien, stryk i praksis.

Begge bærearmene viste seg å være så løse at endestykket pekte nedover så snart vi dro i dem, og ville ikke holde noe som helst. Ikke engang Karlssons lim ville ha noe med dette gitarstativet å gjøre, og det vil egentlig ikke vi heller lenger.

Hvis du vil kikke nærmere (ikke kjøpe altså) på gitarstativet, finner du en rekke forhandlere her.

#7: Minnepinner med helt feil kapasitet

LURERI: Svindlerne gjør en modifikasjon som fører til at PC-en din rapporterer kapasiteten som langt større enn den i virkeligheten er. Foto: Bjørn Eirik Loftås
LURERI: Svindlerne gjør en modifikasjon som fører til at PC-en din rapporterer kapasiteten som langt større enn den i virkeligheten er. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Forhandleren reklamerer gjerne med kapasiteter på flere terabytes. Dette har vi sett mange eksempler på i flere av de populære shoppe-appene for kinaprodukter.

Heldigvis har du lest denne artikkelen, og vet at når prisen ligger på en hundrings eller mindre, så er det ALLTID bare tøys og fanteri.

Les mer om svindelen i denne artikkelen.

Mye bra også

Heldigvis er ikke eBay-verden alltid like trasig. Du finner noen av våre mest vellykkede kjøp i artikkelen under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer