Tekno-ryktebørsen

Teknologien som kan utfordre markedet

Spennende samling rykter og spekulasjoner om hva teknologiselskapene jobber med bak lukkede dører.

MOJO VISION KONTAKTLINSER: Augmented reality, eller utvidet virkelighet, er en teknologi som venter på å utfolde seg i riktig form. Her i Mojo Visions kontaktlinser, som har blitt eksperimentert med siden 2016. Foto: Mojo Vision
MOJO VISION KONTAKTLINSER: Augmented reality, eller utvidet virkelighet, er en teknologi som venter på å utfolde seg i riktig form. Her i Mojo Visions kontaktlinser, som har blitt eksperimentert med siden 2016. Foto: Mojo Vision Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Tekno-ryktebørsen» tar for seg rykter og spekulasjoner om hva som kan skje i teknologibransjen allerede i morgen - eller om ti år. Her er ryktene vi har valgt ut denne uken, ser du noe du håper kommer på markedet?

#1: Høyteknologiske kontaktlinser

Nesten som hentet ut av en Black Mirror-episode kan utvidet virkelighet, eller såkalt Augmented Reality (AR), snart komme tilbake i en fiffig variant.

Mens VR, Virtual Reality, skal få brukerne til å føle at de er i en kunstig verden, så er konseptet bak AR at ens faktiske syn og virkelighetsperspektiv skal justeres. AR har tidligere blitt eksperimentert med gjennom for eksempel Google Glass og Snapchat-briller.

For øyeblikket er det selskapet Mojo Vision som virker å være nærmest et gjennombrudd - som i deres tilfelle realiseres gjennom kontaktlinser. Kontaktlinsene skal i følge Cnet for eksempel kunne projisere tekst foran øynene dine, i et ellers helt mørkt rom.

«Gjennom bruk av mikroelektronikk og en bitteliten skjerm til å dele informasjon, gjør Mojo Lens brukerne til den beste versjonene av dem selv, til enhver tid», lyder det fra Mojo sine egne nettsider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer