Telefon på nett med USB-adapter

Telefon på nett med USB-adapter
Publisert
Sist oppdatert

Vi ble umiddelbart tent på denne USB-løsningen. En liten boks koblet til en bærbar med trådløst nettverk, plugg inn telefonen, så har man trådløs IP-telefon.

Men vi måtte gå noen runder før vi kom så langt.

Språkproblemer?

Den bærbare testPCen vi hadde for hånden, en Dell Inspiron 8600, var utstyrt med svensk Windows XP. Dette har ikke stelt til noen problemer i andre sammenhenger, men her ble det problemer.

Vi fulgte instruksen punkt for punkt, og installerte programvaren først, tok omstart, plugget inn USBadapteret, og så telefonen.

Men ingen summetone.

Vi prøvde 5 forskjellige telefonkabler, men stadig den totale stillhet.

Support på TeleVoip fortalte at programvaren de distribuerte bare støttet engelsk og norsk, og at det var dette som sannsynligvis var problemet. Dette ville innebære at programmet og lyd-driveren ikke kunne kommunisere, siden ordet "Ljud" i stedet for Lyd eller Audio ikke ble gjenkjent av programmet.

Vi hygget oss så en times tid med å installere engelsk Windows XP på den bærbare.

Men resultatet var det samme, øredøvende taushet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer