Telenor endelig klar med VDSL

Vil nå én million brukere allerede fra starten i februar.

Foto: DinSide.no
Foto: DinSide.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å bli mange år siden DinSide var på VDSL-lanseringen til Telenor, snart 10 1/2 år for å være mer presis. Den gang var det Tormod Hermansen som var Telenor-sjef, og som holdt foredrag om hvilke muligheter som lå i Very high-speed Digital Subscriber Line, lynraskt bredbånd over telefonledningene.

Den gang var det kun en begrenset gruppe brukere i Sandnes og Stavanger som fikk tilgang til teknikken, som muliggjorde blant annet tre TV-kanaler i god DVD-kvalitet samtidig, eller maksimalt 25 Mbps nedlastingshastighet.

Dette skjedde i en tid da de fleste av oss måtte nøye oss med 64 Kbps ISDN, eller enda tregere tilkoblinger til nettet via analoge linjer. For oss hørtes det mest ut som en fjern fremtidsdrøm, mens Telenor håpet å ha et tilbud om VDSL for flertallet i befolkningen i 2005. Det tok altså noen år ekstra, og 1. februar 2011 er Telenor endelig klar til å rulle ut VDSL i stor skala.

Les mer om VDSL fra lanseringen i 2000

1 million allerede fra oppstarten

I første omgang vil 400.000 husstander kunne koble seg til allerede ved oppstarten 1. februar. Ifølge Telenor vil det si litt over 1 million brukere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer